26.8.18

«Κλειδώνει» ο Σκουρλέτης για τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ...


Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις πολλών ημερών, φαίνεται ότι «κλειδώνει» ο Πάνος Σκουρλέτης για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τα πράγματα κατέληξαν εκεί...
από όπου ξεκίνησαν. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει την πρόταση στον Πάνο Σκουρλέτη πριν από 15 μέρες

Οι διαβουλεύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, οι διαβουλεύσεις στο κυβερνών κόμμα κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οπότε «κλείδωσε» η μετακόμιση του κ. Σκουρλέτη στην Κουμουνδούρου. Μάλιστα, ορίστηκε ραντεβού του υπουργού Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό όπου θα αποσαφηνιστούν οι οργανωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική λέει ότι στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν μπορεί να χαλάσει η συμφωνία. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μακρά παράδοση «σχεδόν κλεισμένων συμφωνιών»» που «κόλλησαν» στις λεπτομέρειες. Επομένως, έχει και εσωκομματική ισχύ η γνωστή ρήση Τσακαλώτου ότι «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα».

Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως προδιαγράφονται, φαίνεται ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης ήθελαν εξαρχής την ανάληψη των καθηκόντων του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Εσωτερικών. Η μακρά διαβούλευση που ακολούθησε, αποδεικνύεται ότι αφορούσε της διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου και όχι κάποια διαφωνία επί της αρχής.

Το μήνυμα Τσίπρα

Πάντως, ανεξάρτητα από το όνομα που θα ανακοινώσει αύριο το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έχει επιτευχθεί ο στόχος του πρωθυπουργού να «ξυπνήσει» έναν κομματικό μηχανισμό ευρισκόμενο σήμερα σε κατάσταση κυβερνητικής «ύπνωσης». Η μεγάλη συζήτηση που έγινε για το όνομα του γραμματέα, αντικειμενικά προσδίδει στη θέση το πολιτικό κύρος που είχε απολέσει. Επιπλέον, στέλνει το μήνυμα στον κομματικό μηχανισμό ότι ο πρωθυπουργός δεν τον ξεχνάει και επενδύει πολιτικά σε αυτόν.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: