9.8.18

Ρωσική οργή...

Απάντηση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Kontra News δίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χρησιμοποιώντας ασυνήθιστη γλώσσα και κάνοντας λόγο για...
«ηλίθια και επιθετική δημοσιογραφία» που προσβάλει τις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει ούτε μία αλήθεια στο άρθρο της ελληνικής εφημερίδας (το οποίο δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου) και τονίζει «οι Έλληνες ψευτοδημοσιογράφοι θα πρέπει να επικεντρώνονται στις σημαντικές ιστορίες που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και είναι πραγματικές».

«Τόσο επιθετικές και, ειλικρινά, ηλίθιες αντιρωσικές υπόνοιες αποτελούν λεκέ στην ελληνική δημοσιογραφία. Οι ισχυρισμοί της Κontra News είναι παράλογοι δεδομένων των θερμών συναισθημάτων μας και του σεβασμού που έχουμε προς την Αθήνα ως ίσο εταίρο. Θα προσθέσουμε το άρθρο αυτό στη λίστα με τα fake news για τη Ρωσία».

Στις 23 Ιουλίου η Kontra News δημοσίευσε άρθρο με χτύπημα και στο πρωτοσέλιδό ης στο οποία ανέφερε ότι υπάρχει συνωμοσία για να ξεσπάσουν επεισόδια στη ΔΕΘ από εθνικιστές και ομάδες που συνδέονται με τη Μόσχα.


«Μπουρλότο στη ΔΕΘ από το μαύρο μέτωπο και τα δίκτυα της Μόσχας» ανέφερε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Το ρεπορτάζ επικαλείται ανώνυμες από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και ισχυρίζεται ότι συμμορίες που χρηματοδοτούνται από τη Μόσχα προετοιμάζουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβρη.

«Προφανώς ο συγγραφές του άρθρου έχει πολύ ζωντανή φαντασία» σχολάζει με επικριτικό τόνο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα επισημαίνει ότι φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνα από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και τονίζει ότι «αυτό είναι ένα θεμελιώδες έγγραφο που καθορίζει τους τομείς της διμερής συνεργασίας και αντανακλά τη στενή φιλία μεταξύ των χωρών και των λαών μας».

«Το έγγραφο επανακαθορίζει την προσπάθεια των δύο κρατών να προωθήσουν ενεργά και επίμονα την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να αναπτύξουν σχέσεις σε όλους τους τομείς με βάση τις αρχές του σεβασμού για την πολιτική ανεξαρτησία, της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της μη παρέμβασης σε εσωτερικές υποθέσεις. Καθοδηγούμαστε από αυτές τις αρχές στις προσπάθειές μας να επεκτείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τέλος, η Μόσχα επισημαίνει ότι «φέτος θα γιορτάσουμε τα 190 χρόνια της ελληνορωσικής φιλίας. Οι χώρες μας έχουν δεσμούς εδώ και αιώνες και κοινές αξίας, θρησκευτική συνεργασία και κοινή ιστορία. Η Ρωσία δεν έχει ποτέ παραβιάσει την εθνική κυριαρχία, την τάξη ή την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Γιατί η χώρα μας να θέλει να επέμβει στα εσωτερικά της Ελλάδας;»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: