21.8.18

Σεβασμός, σιωπή, απόδοση ευθυνών...

Αγριο το καλοκαίρι του 2018. Θρήνος και πένθος διαπερνούν την Ελλάδα. Οι φωτιές κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας, ενώ...
«έκαψαν» όσους έμειναν πίσω. Σεβασμός, σιωπή, αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για τους υπαίτιους. Η όποια φωνασκία ή καπηλεία είναι ύβρις.

Εμπειρος νομικός ο κ. Βασ. Καπερνάρος. Ο καθένας κατανοεί μια μάνα που έχασε δύο παιδιά και σύζυγο. Και υποκλίνεται στον πόνο.

Ομως: οι ανθρωποκτονίες από δόλο και εκ προθέσεως πού χωράνε; Και βεβαίως να πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί όσοι τα τελευταία πενήντα χρόνια κερδοσκόπησαν, ανέχτηκαν, εκμεταλλεύτηκαν «ασελγώντας» σε δάση και δημόσια γη.

Ευθύνονται σαφώς για την εκατόμβη των νεκρών. Γι’ αυτούς ας μιλήσει η Δικαιοσύνη. Οι πληγές δύσκολα επουλώνονται, όμως δίκαιες αποφάσεις οχυρώνουν, όσο είναι δυνατόν, τον τόπο και τους πολίτες από νέες ανάλογες τραγωδίες.

Υψιστη τιμή (και οφειλή) για τις δεκάδες ψυχές που χάθηκαν η επίδειξη από την πολιτική ηγεσία και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση ψυχραιμίας και στάσης ευθύνης: χωρίς καπηλείες και φανφάρες, να πράξουν όλοι ό,τι πρέπει να γίνει και να διορθώσουν ό,τι μπορεί να διορθωθεί.

Πάντα στο πλευρό αυτών που έμειναν πίσω. Η όποια αναγωγή της τραγωδίας σε επίκεντρο κομματικών αντιπαραθέσεων, ανόητων λεκτικών υπερβολών και προεκλογικών (!) σκοπιμοτήτων θίγει όλους μας και, το σοβαρότερο, προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών.

Επιτέλους ο λαός μας, που αντιμετωπίζει τόσες δυσκολίες ενώ η γειτονιά μας φλέγεται, αξίζει μια άλλη πολιτική ποιότητα και ένα άλλο ήθος. Ας αρθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: