27.8.18

Μυστήριο με δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών...

Άφαντοι από τις 20 Αυγούστου...

Στα χέρια της Τουρκίας ενδέχεται να βρίσκονται τουλάχιστον δύο Τούρκοι κομάντο που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τη...
δικηγόρο τους παραμένουν άφαντοι από τις 20 Αυγούστου.

Η Σταυρούλα Τομαρά, συνήγορος του Χαλίτ Τσετίν και του Φατίχ Αρίκ, γνωστοποίησε ότι οι δύο Τούρκοι κομάντο, διαφορετικά πρόσωπα από τους «οκτώ» Τούρκους που είχαν φτάσει με ελικόπτερο, εξαφανίστηκαν την ημέρα που έληξε η κράτησή τους σύμφωνα με αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Οι δύο κομάντο είχαν εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Έβρου τον Φεβρουάριο, οπότε παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές.

«Πήγα να τους συναντήσω και έλειπαν» δήλωσε η δικηγόρος. «Αμφιβάλλω αν βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα. Είτε απήχθησαν σε τρίτη χώρα ή εκδόθηκαν στην Τουρκία» πρόσθεσε.

«Κανείς δεν έχει την δικαιοδοσία να τους μεταφέρει σε μυστική τοποθεσία. Έπρεπε να κυκλοφορούν ελεύθεροι» είπε σύμφωνα με τους Times.

Προχώρησε μάλιστα στην εικασία ότι οι δύο δεν αποκλείεται να ανταλλάχθηκαν με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθεροι από την Τουρκία.

Και ισχυρίστηκε ότι ακόμα τρεις Τούρκοι απήχθησαν από Έλληνες κομάντος αμέσως μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

«Την ημέρα [που οι τρεις Τούρκοι] συνελήφησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο μεταφέρθηκαν σε τοπικό ξενοδοχείο. Καθώς έτρωγαν, Έλληνες κομμάντος με κουκούλες εισέβαλαν στο δωμάτιο, τους έδεσαν και τους επέστρεψαν στην Τουρκία».

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, δήλωσε πάντως ότι την περασμένη εβδομάδα, όταν δόθηκε η εντολή απελευθέρωσης των Τσετίν και Αρίκ, οι δύο «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία έπειτα από ξεχωριστό αίτημά τους προς τις αρχές για τη δική τους προστασία».

Ο κ. Χρονόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κ. Τομαρά και παραμένει ασαφές αν οι δύο Τούρκοι μπορεί να κρύβονται χωρίς να γνωρίζει η συνήγορός τους το πού.

Είναι πάντως γνωστό ότι άλλοι Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται για ανάμειξη στο αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα του 2016 απήχθησαν αργότερα από το Κόσοβο και πιθανώς και άλλες χώρες...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: