27.8.18

Φτηνή προπαγάνδα...

Άντα Ψαρρά

Το πένθος και ο πόνος για τους νεκρούς συνανθρώπους μας στο Μάτι ήταν και είναι χωρίς καμιά εξαίρεση κοινά για...
τον κάθε κάτοικο αυτής της χώρας και -όπως είδαμε- πολλών άλλων χωρών που στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα ούτε να μονοπωλεί το συλλογικό πένθος ούτε, πολύ περισσότερο, να αμφισβητεί τα συναισθήματα του οποιουδήποτε. Τελεία και παύλα.

Ομως, η συνεχής «χρήση» του πένθους και η διαρκής επίκληση της τραγωδίας είτε για πολιτικούς είτε για άλλους ευτελείς λόγους είναι αποκρουστική και απολύτως ανήθικη. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα, που αναγκαστικά πλέον το κύριο βάρος και ο αυστηρός έλεγχος των ΜΜΕ οφείλει να δοθεί στην αποκατάσταση και κυρίως στα κρίσιμα μέτρα που θα εμποδίσουν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον, ο αντιπολιτευτικός λόγος και Τύπος αναλώνεται σκόπιμα π.χ. στο τι ώρα έμαθε ο Αλέξης Τσίπρας ότι υπήρχαν νεκροί αφήνοντας αδιανόητα υπονοούμενα.

Οι ευθύνες για το πώς λειτούργησαν όλοι οι υπεύθυνοι την εφιαλτική νύχτα αλλά και για τις συνθήκες που οδήγησαν στον εγκλωβισμό θα προκύψουν από τη δικαστική διερεύνηση και τα πορίσματα, όπως γίνεται σε κάθε παρόμοια τραγωδία.

Ο Γιάννης Αλαφούζος Ο Γιάννης Αλαφούζος στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ είχε παραδεχτεί τον υπέρογκο δανεισμό του ομίλου του | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Καμία ανάλογη πολύνεκρη συμφορά στο παρελθόν δεν έγινε ποτέ και με αυτήν την ένταση το απόλυτο πολιτικό επιχείρημα των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης σε μια ολομέτωπη προσπάθεια απαξίωσης και εξόντωσης ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο κυβερνητικών παραγόντων. Τρανταχτή απόδειξη του πρότερου πολιτικού πολιτισμού είναι το ότι σε (τουλάχιστον) τρεις περιπτώσεις αναδείχτηκαν αμέσως μετά στην εξουσία οι ίδιοι πρωθυπουργοί, ενώ δεν υπήρξε ποτέ ούτε μία παραίτηση πλην της τωρινής του Νίκου Τόσκα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρωτοφανής βιομηχανία μηνύσεων, όχι φυσικά των συγγενών των θυμάτων, αλλά όσων προσδοκούν άλλου τύπου πολιτικά οφέλη. Η προπαγάνδα στην πλάτη των θυμάτων έφτασε σήμερα στα άκρα. Το να ισχυρίζεται κάποιος δημόσια ότι ο Αλέξης Τσίπρας αδιαφορεί κυνικά για τους νεκρούς, ότι τους έκρυβε ή ότι έβαψε τα χέρια του με αίμα είναι ο απόλυτος πάτος.

Ομως τόσο -κυρίως- οι πυρόπληκτοι όσο και η κυβέρνηση, που θα βρεθεί σύντομα μπροστά στις εκλογές, γνωρίζουν καλά ότι τώρα είναι η μοναδική ίσως ευκαιρία για άμεση εκπλήρωση των υποσχέσεων, λήψη και εφαρμογή αναγκαίων μέτρων και γρήγορη -με την αρωγή της Δικαιοσύνης- απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν. Οσο κι αν δυσαρεστηθούν λοιπόν τα όποια «πελατάκια» που αγνόησε δυστυχώς μέχρι σήμερα και η σημερινή κυβέρνηση, χρειάζονται σκληρά μέτρα χωρίς εκπτώσεις ώστε να θωρακιστούν όλες οι επικίνδυνες περιοχές της απόλυτης αυθαιρεσίας.

Νο1 στόχος: Για όλα φταίει ο Τσίπρας

Αφού ναυάγησαν οι λυσσαλέες προσπάθειες των δημοσιογραφικών κολοσσών και των πολιτικών τους συμμάχων να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα χρεοκόπησε την Ελλάδα, ότι ο ίδιος τα παίρνει, ότι διαπλέκεται, ότι μισθώνει βίλες, ότι διαπράττει εσχάτη προδοσία, ότι πουλάει τη χώρα, ότι στηρίζει εγκληματίες, ότι είναι υπεύθυνος για τις αιματηρές ληστείες, για τα προσφυγικά ρεύματα, για τα μνημόνια αλλά και ότι εκτοξεύει μίσος και διχασμό, τώρα όλοι αυτοί αποφάσισαν ότι οι νεκροί της τραγωδίας στο Μάτι «προσφέρονται» προκειμένου να πείσουν τους πολίτες πως η λύση Μητσοτάκης είναι η μόνη (τους) ελπίδα! Ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ., που «σιχαίνεται τον λαϊκισμό», επισκέπτεται συνεχώς με τηλεοπτικούς φακούς το Μάτι συμπληρώνοντας μοιραία τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία της φρίκης.

Θα ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη η προσπάθεια όλων αυτών να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη όσων χάθηκαν -όπως δήλωσε ότι θα κάνει και ο πρωθυπουργός- αναζητώντας τις αιτίες, τα λάθη και τις κακοδαιμονίες του κράτους, αν δεν υπήρχε η εξής μικρή λεπτομέρεια: το πόσο πολύ τους συμφέρει η αλλαγή κυβέρνησης και η ανακατάληψη της εξουσίας. Με δυο λόγια, αν δεν είχαν οι περισσότεροι από αυτούς «λερωμένη τη φωλιά τους» όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας.

Το μεγαλείο της ανιδιοτέλειας στο Μάτι

«Ο Αλαφούζος καίει τις τράπεζες που τον δάνεισαν», «Μεγάλο ριφιφί Αλαφούζου στην ΑΤΕ» έγραφαν τα «Παραπολιτικά» του Γ. Κουρτάκη το 2014 και το 2015 προαναγγέλλοντας ακόμα και διώξεις δικαστών για το «κουκούλωμα στον Αλαφούζο». Ηταν όλα αυτά ψέματα;

Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ παραδέχτηκε τον υπέρογκο δανεισμό του ομίλου δηλώνοντας βέβαια ότι όλα τα χρέη εξυπηρετούνται, τονίζοντας ότι η Εθνική Τράπεζα, με τις δανειοδοτήσεις που του παρείχε, είχε στόχο την κερδοφορία και όχι τη στήριξή του!...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: