29.8.18

Στη μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς...

Ο Μιχάλης Καλογήρου διαδέχτηκε τον Σταύρο Κοντονή στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τις πρώτες τοποθετήσεις να δείχνουν πως θα...
συνεχιστεί με την ίδια ένταση η μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς και ενώ η κυβέρνηση δηλώνει πως στηρίζει τη Δικαιοσύνη στην προσπάθεια αυτή.

Σε κλίμα συγκίνησης, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, περιορίστηκε -όπως είπε- στο να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησαν στο δύσκολο έργο και πάνω απ' όλα τον πρωθυπουργό που του εμπιστεύτηκε κυβερνητικές θέσεις εδώ και τρεισήμισι χρόνια.

Ευχαρίστησε τους παράγοντες του υπουργείου επισημαίνοντας πως δούλεψαν σκληρά για να γίνουν πράξη δύσκολα νομοθετήματα και τέλος δήλωσε πως επικοινώνησε με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων ευχαριστώντας τους για την απρόσκοπτη συνεργασία και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στο πρόσωπό τους ευχαριστώ όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που κάνουν έντιμα τη δουλεία τους», επισημαίνοντας πως αυτοί αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών.

«Σε όλους αυτούς στηρίζεται η κυβέρνηση που δίνει όλα αυτά τα χρόνια μια μεγάλη μάχη απέναντι σε ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που χρεοκόπησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια. Εύχομαι καλή δύναμη, κουράγια αλλά και τύχη -γιατί θα τη χρειαστεί- στο νέο υπουργό», πρόσθεσε.

Ο νέος υπουργός, Μιχάλης Καλογήρου ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο υπουργό για τη καθημερινή τους συνεργασίας -με την ιδιότητα του επικεφαλής της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης- και ευχήθηκε αυτή να συνεχιστεί.

Ο κ. Καλογήρου συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η Δικαιοσύνη και η πολιτική εξουσία οφείλουν να βρίσκονται στην ίδια μεριά της μάχης απέναντι στους εχθρούς του δημόσιου συμφέροντος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό και καλωσόρισε τον νυν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: