24.8.18

Ζητείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα...

Ενα μήνα μετά τη βιβλική καταστροφή στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής, η κυβέρνηση έδωσε χθες τον πρώτο απολογισμό των δράσεων που ανέλαβε για την αντιμετώπιση των...
επιπτώσεων, την ανακούφιση των πληγέντων και τον προγραμματισμό όσων πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε την περιοχή και διαπίστωσε κυβερνητική αδράνεια και εγκατάλειψη.

Παράλληλα επανέφερε το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών υπογραμμίζοντας ότι «κάποιοι έφταιξαν που 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους».

Πριν πάμε στα επόμενα, να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κυβέρνηση σε ολόκληρο τον πλανήτη που θα ήθελε να έχει στην πλάτη της μια καταστροφή όπως η συγκεκριμένη. Δεν υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα, δεξιό, κεντρώο ή αριστερό, που θα ήθελε να συμβεί αυτό που συνέβη σε καιρό δικής του διακυβέρνησης.

Αν συμφωνούμε σ' αυτό, ότι δηλαδή δεν έχουμε στην Ελλάδα κόμματα και κυβερνήσεις δολοφόνων (εξαιρούνται οι φασίστες), οφείλουμε να δούμε και την πολιτική κακοδαιμονία αυτού του τόπου.

Μπορεί να μην υπάρχουν κόμματα και κυβερνήσεις που θα ήθελαν επί των ημερών τους να συμβεί μια καταστροφή σαν αυτή της Ανατολικής Αττικής, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο -το αντίθετο έχει αποδειχτεί- ότι δεν υπάρχουν κόμματα που χαίρονται όταν αυτά συμβαίνουν την ώρα που στην κυβέρνηση βρίσκεται ο πολιτικός τους αντίπαλος.

Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο οι νέοι πολιτικοί θα έπρεπε να είχαν διδαχτεί από το πολιτικό παρελθόν της χώρας και να είναι περισσότερο προσεκτικοί και στο τι λένε και στο τι κάνουν. Ιδιαίτερα εκείνοι που φιλοδοξούν να γίνουν πρωθυπουργοί.

Η κυβέρνηση χθες προχώρησε σε δύο κινήσεις που βοηθούν στην πολιτική συζήτηση -ακόμη και στην αντιπαράθεση- για την καταστροφή στο Μάτι.

Με τον απολογισμό δράσεων που αναφέραμε στην αρχή δίνει τη βάση σε όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις να κάνουν κριτική για ό,τι νομίζουν πως έπρεπε να έχει γίνει αλλά και να προτείνουν όσα θεωρούν πως πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν.

Ταυτόχρονα συγκροτήθηκε Ανεξάρτητη Επιτροπή Διερεύνησης, υπό τον καθηγητή Γιόχαν Γκόλνταμερ, η οποία θα αναζητήσει τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών.

Οποιος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει οφείλει να το πει τώρα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: