30.8.18

Βγάζουν φορτηγά μέσα από τους καπνούς...

Βίντεο από την μπουκαπόρτα του «Ελ. Βενιζέλος»...

Μαραθώνια είναι η επιχείρηση της πυροσβεστικής στο εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο από χθες έχει πάρει μερική κλίση.

Σε μία εστία, στην...
αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου, έχει περιοριστεί η πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών.

Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Κύριο μέλημα ήταν να ανοίξουν μια γκαραζόπορτα πίσω από τον καταπέλτη που ζυγίζει πάνω από 1 τόνο. Από εκεί άρχισαν να βγάζουν 5 κοντέινερ για να ανοίξει ο δρόμος για το γκαράζ που καίει ακόμα. Ήδη, έχουν μπει μέσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και εκφορτώνουν τα πρώτα κοντέινερ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: