13.8.18

Ξενοδόχος - Μακεδονομάχος «για κλάματα»!...

Σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα αναγκάστηκε ένας "Μακεδονομάχος"- Ξενοδόχος, που επιχείρησε να κάνει φτηνό λαϊκισμό και...
"μαγκιά" με κάποιους πελάτες από τη FYROM.

Ο χρήστης με το όνομα George Tsagarakis στο Facebook ανάρτησε φωτογραφίες διαβατηρίων της FYROM που αναγράφουν ως γνωστό, τη συνταγματική ονομασία Republic of Macedonia και το σχόλιο: "Ήρθαν να ζητήσουν δωμάτια αλλά με τέτοιο διαβατήριο τους είπα ότι αυτά τα διαβατήρια δεν ισχύουν στο ξενοδοχείο μου. ΜΑΓΚΙΑ ΜΟΥ εγώ σαν Έλληνας έπραξα το πρέπον φροντίστε και οι υπόλοιποι".

Μετά την αυτάρεσκη ανάρτηση απόλαυσε τη δημοσιότητα που επιφυλάσσουν τα κοινωνικά δίκτυα σε αντίστοιχες εύπεπτες αναρτήσεις με εθνικιστική έπαρση, ειδικά για το Μακεδονικό. Όταν όμως αντιλήφθηκε από τις κριτικές στις μηχανές αναζήτησης και τις αναφορές που έγιναν για το σχόλιό του, τον τρομερά αρνητικό αντίκτυπο της ανάρτησης (ψευδούς ή ειλικρινούς) στο ξενοδοχείο που διευθύνει, η ανάρτηση κατέβηκε αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αφαιρέθηκε από τη FB λόγω αναφοράς.

Αντιθέτως, ανάρτησε μια εντυπωσιακή αναδίπλωση, όπου ο υπερπατριωτισμός και οι νουθεσίες έχουν αντικατασταθεί από μια υπερβολική ανεκτικότητα στον όρο Μακεδονία ενώ τα γεγονότα που περιέγραψε στις 7 Αυγούστου έχουν ανασκευαστεί, αν δεν έχουν διαψευστεί πλήρως. Γράφει στις 12 Αυγούστου:

"Για να τελειώνει η ιστορία με τους κυρίους που ήρθαν με διαβατήρια της (Μακεδονίας) γύρω στις 2 τα ξημερώματα ήρθαν χωρις να έχουν κρατήσει προφανως να μην τους δέχτηκε και καποιος αλλος συναδελφος και ήταν μεθυσμένοι και για αυτό δεν τους έβαλα στο δωμάτιο. Ελπιζω να μην ξανασχοληθειτε με το θέμα".

Όπως πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού που εμφανίζονται υπερβολικά "πατριώτες" αλλά το ξεχνάνε όταν πρόκειται για "μπίζνες", έτσι και ο ξενοδόχος, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί μεγαλοπρεπώς και να γίνει στη συνέχεια viral από τους χρήστες που παρακολούθησαν και τις δύο αναρτήσεις και γέλασαν με την ψυχή τους...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: