1.8.18

«Δεν αφορούν σε υπουργούς οι μηνύσεις»...

Τι δηλώνει ο δικηγόρος που εκπροσωπεί συγγενείς θυμάτων...

«Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε από δύο οικογένειες και στρέφεται κατά εκείνων που θεσμικά και από τον νόμο έχουν υποχρέωση για την πρόληψη τέτοιων πυρκαγιών, για την κατάσβεσή τους και για την διάσωση των κατοίκων που μένουν στις... περιοχές αυτές» ανέφερε ο Αντώνης Φούσας, δικηγόρος οικογενειών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, μιλώντας στον RealFm 97,8.

«Η μήνυση εστιάζει στον γγ Πολιτικής Προστασίας, στην Περιφερειάρχη Αττικής, στον δήμαρχο Μαραθώνα και σε στελέχη της Πυροσβεστικής. Η μήνυση είναι ονομαστικά» πρόσθεσε ο κ. Φούσας. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «δεν έχει γίνει μήνυση κατά υπουργών της κυβέρνησης, απλώς υπάρχει μια επιφύλαξη και θα το δείξει η ανάκριση».

«Η μήνυση περιλαμβάνει τα ονόματα των αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που είχαν την ευθύνη για την Ανατολική Αττική» συμπλήρωσε. «Έχω την εμπειρία από τις πυρκαγιές της Ηλείας όπου υπήρξαν ποινικές ευθύνες για ορισμένες παραλείψεις, δικαστικώς αναγνωρισμένες. Αυτές οι παραλείψεις δυστυχώς συνέβησαν και εδώ» είπε.

«Οι παραλείψεις που αναφέρονται στη μήνυση είναι επί παραδείγματι "γιατί δεν καθάρισαν τους δρόμους, γιατί δεν ενημέρωσαν τον κόσμο, γιατί δεν έγινε η εκκένωση". Είναι δώδεκα "γιατί" και θα τα δείτε στη μήνυση» ανέφερε ο κ. Φούσας. Σύμφωνα με το δικηγόρο των οικογενειών «η μήνυση είναι σαράντα σελίδες. Θα είμαι προσεκτικός σε αυτά που λέω. Οι εντολείς μου βρίσκουν ότι υπάρχουν ευθύνες σε πυροσβεστικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους» κατέληξε...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: