30.8.18

Ποιος θα απαντήσει στον Ραγκούση;...

Υπάρχουν δύο απόψεις για το τι σημαίνει να είναι κάποιος χρήσιμος στην πολιτική. Η μία άποψη λέει επί της...
ουσίας να συμβιβάζεσαι και να πηγαίνεις με το κυρίαρχο ρεύμα. Η άλλη το ακριβώς αντίθετο.

Πολλές φορές αποδεικνύεται πιο χρήσιμη για την κοινωνία η δεύτερη. Κι ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο δίνουμε μεγάλη σημασία στον πολιτικό λόγο ανθρώπων που έρχεται σε σύγκρουση με ισχυρά συμφέροντα και τα ενοχλεί. Η αλήθεια άλλωστε κατά κανόνα ήταν πάντοτε μειοψηφική.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, με αθόρυβη αλλά αξιοσημείωτη πορεία στο ΠΑΣΟΚ, υπουργός με έργο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, σταθερά πιστός στην προοπτική του κοινωνικού χώρου που εξέφραζε αυτό το κόμμα, εδώ και καιρό προβαίνει σε πολύ σοβαρές καταγγελίες τις οποίες επανέλαβε με χθεσινές δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει τη Φώφη Γεννηματά -και φυσικά όσους τη στηρίζουν- ότι «τα έχει δώσει όλα» στο σύστημα Μητσοτάκη-Μαρινάκη για να έχουν αυτοί οι δύο «υποδουλωμένο τον χώρο της Κεντροαριστεράς, το Κίνημα Αλλαγής στο τσεπάκι τους».

Κατήγγειλε επίσης την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι «δυστυχώς μας εξαπάτησε όλους, έχει υπαχθεί πλήρως στην εξυπηρέτηση των εκλογικών σχεδίων του κ. Μητσοτάκη». Και μίλησε με στοιχεία: Ηθελε ο κ. Μητσοτάκης στήριξη στη θέση του ότι «η Novartis είναι σκευωρία». Ηθελε στήριξη στο αίτημα «εδώ και τώρα εκλογές». Ηθελε «όχι στην απλή αναλογική». Ηθελε «καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Η κ. Γεννηματά τάχθηκε στο πλευρό του και του τα έδωσε όλα. Η εξήγηση μάλιστα που έδωσε γι' αυτό ο πρώην υπουργός εδράζεται στο γεγονός ότι κατά την άποψή του αυτή η στάση επιβλήθηκε στην επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. «από το γνωστό οικονομικό και πολιτικό κέντρο» από όπου η κ. Γεννηματά «δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι απολύτως εξαρτημένη».

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα επιβεβαιώσουμε ή θα διαψεύσουμε αυτά που λέει ο Γιάννης Ραγκούσης. Η αλληλουχία των γεγονότων πάντως δεν τον διαψέυδει, κάθε άλλο μάλιστα.

Εκτιμούμε την παρρησία με την οποία εκφράζεται, παρότι το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον εύκολα θα τον οδηγούσε να πράττει το ακριβώς αντίθετο. Και σημειώνουμε το γεγονός ότι μέχρι τώρα κανείς δεν τον αντέκρουσε ή δεν επιχείρησε να τον αντικρούσει πειστικά. Οσο αυτό δεν γίνεται, τόσο το δίκαιο γέρνει με το μέρος του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: