27.8.18

Στην τελική ευθεία χωρίς προσωπικές πολιτικές...

Mε τον ανασχηματισμό και τον νέο Γραμματέα του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει το πλαίσιο που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, ενώ...
έχει ήδη προοικονομήσει τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές για τον σχηματισμό ενός προοδευτικού μετώπου στη βάση μιας κοινωνικής συμμαχίας.

Τα πρόσωπα φυσικά παίζουν τον ρόλο τους. Υπό την έννοια αυτή θα πρέπει να διατηρήσει ισορροπίες ανάμεσα στις τάσεις του κόμματος αλλά και τις προσωπικές φιλοδοξίες, με βασικό όμως στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση με ισχυρές προσωπικότητες, τη διόρθωση των όποιων ατελειών εντοπίζονται στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και το άνοιγμα σε ευρύτερους χώρους που θα σηματοδοτήσουν συνεργασίες.

Μετά από 3,5 χρόνια εξουσίας είναι εξηγήσιμο ότι αρκετά από τα στελέχη της πρώτης γραμμής, θέτουν όρους ή εκφράζουν επιθυμίες για συγκεκριμένες κινήσεις. Το βάρος του φορτίου που έχουν σηκώσει είναι κατανοητό, όμως οι προσωπικές πολιτικές τόσο στην παρούσα κρίσιμη περίσταση, όσο και στην κουλτούρα της Αριστεράς, μοιάζουν παράταιρες. Άλλωστε στην ταχεία διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, αποδείχτηκε ότι όσες υπήρξαν, κατακρημνίστηκαν με θόρυβο.

Θα συνιστούσε σύμπτωμα των παλαιών κομμάτων εξουσίας και του παραδοσιακού παραγοντισμού η υιοθέτηση προσωπικών επιδιώξεων σε βάρος της συνολικής στρατηγικής, η οποία δεν είναι πια κομματική αλλά σχεδόν εθνική. Φυσικά, ο καθένας διατηρεί την πολιτική του αυτοτέλεια και θεμιτές φιλοδοξίες, όμως το διακύβευμα που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνοντας στην εξουσία είναι κατά πολύ μεγαλύτερο και υπερβαίνει τα πρόσωπα...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: