10.8.18

Ένα ευκολάκι… και τα δύσκολα...

Σπίρτο σε εύφλεκτη ύλη ήταν η χθεσινή ανακοίνωση-απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη σε δημοσιεύματα «που άλλοτε φέρουν τη Νέα Δημοκρατία να επιλέγει υποψήφιο «του χεριού» του, άλλοτε διατυπώνουν εικασίες που...
«φέρονται» να εκπηγάζουν από τον δήμαρχο περί του τρόπου αυτοδιοικητικής συνεργασίας της ''Πρωτοβουλίας'' με την προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», μετά τη στήριξη που παρείχε στον δήμαρχο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη».

Διαψεύδονται μεν σενάρια και πληροφορίες, αλλά όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η απάντηση μάλλον δίνει τροφή για νέα. Η ανακοίνωση πυροδοτεί τον προβληματισμό όλων, ιδίως όταν διευκρινίζεται πως «οι συνεργασίες θα διευρυνθούν στην πορεία προς τις εκλογές».

Στα εκλογικά σενάρια συνεργασιών απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης, αλλά δεν είπε τίποτα για την καταγγελία 13 εργαζομένων οι οποίοι δουλεύουν στη Διεύθυνση Κατασκευών του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ με οκτάμηνη σύμβαση και διεκδικούν να λάβουν Μέσα Ατομικής Προστασίας. Οπως σημειώνουν «τα προγράμματα "Κοινωφελούς Εργασίας" προβλέπουν και κονδύλια για την αγορά υλικών, εργαλείων και ΜΑΠ για τους εργαζομένους του προγράμματος.

Τα κονδύλια για όλα τα παραπάνω δίνονται άμεσα στους δήμους και οι διαδικασίες για την αγορά όλων αυτών των υλικών είναι γρήγορες (απευθείας αναθέσεις ή πρόχειροι διαγωνισμοί). Προφανώς ο δήμος έχει στην κατοχή του τα συγκεκριμένα κονδύλια».

Αιχμηρό και το σχόλιο της «ΔΑΣ-δυνάμεις ΠΑΜΕ Δήμου Θεσσ/νίκης» ότι η πλειοψηφία του σωματείου το «έχει κλείσει εδώ και δυο μήνες για διακοπές»...

ΛΥΚ

Από τη στήλη Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: