2.8.18

Σε επίπεδα Ιουνίου τα ελληνικά ομόλογα...

Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υπερβαίνει εκ νέου το...
4%, επιστρέφοντας στα επίπεδα του Ιουνίου κι ενώ μένουν λίγες ημέρες πριν από την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή περιπέτεια.

Τα ελληνικά ομόλογα πήραν την κατιούσα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τα σχόλια που ακολούθησαν για το χρέος της χώρας. Δηλώσεις στήριξης της Αθήνας, όπως από την εκπρόσωπο της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα ότι «τα μέτρα της ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος είναι επαρκή κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», έχουν ως στόχο να καθησυχάσουν τις διεθνείς αγορές και να προσφέρουν μία θετική προοπτική για την Ελλάδα.

Μάλιστα, η Ευρωπαία εκπρόσωπος, αναφερόμενη στις προβλέψεις του ΔΝΤ, υποστήριξε ότι το Ταμείο παγίως είναι πιο συγκρατημένο στις εκτιμήσεις του από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Παράλληλα, στην επιδείνωση της πορείας των ελληνικών ομολόγων συνέδραμε και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με αναλυτές, η σημαντική εμπορική διαμάχη αλλά και οι ανησυχίες για τη σταθερότητα της ιταλικής κυβέρνησης, συνέτειναν στην πτώση τόσο των ελληνικών, όσο και των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.

Γενικά, πιέσεις δέχονται τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου, ενώ κερδισμένος φαίνεται να είναι ο ευρωπαϊκός βορράς και ιδιαίτερα η Γερμανία, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί το «ασφαλέστερο καταφύγιο» για τους επενδυτές σε περιόδους κρίσης.

Πάντως, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν δημιουργεί άμεσες ανησυχίες, ενώ ενδέχεται να αποκλιμακωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: