14.8.18

Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στα οδοφράγματα του Κοινοβουλίου...

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία του Λονδίνου, όταν ένα αυτοκίνητο αναφέρθηκε ότι έπεσε πάνω στις...
προστατευτικά οδοφράγματα μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Πάνοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την φύση του περιστατικού. Όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου υπάρχουν τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός τους.



Ειδικότερα, το αυτοκίνητο λέγεται ότι χτύπησε αρχικά πάνω σε ποδηλάτες, πριν καταλήξει στα οδοφράγματα. 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα έκαναν έφοδο στο αυτοκίνητο και τράβηξαν έξω τον οδηγό, τον οποίο συνέλαβαν. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια.


Σημειώνεται ότι στις 3 Ιουνίου 2017 τρεις ισλαμιστές τρομοκράτες πραγματοποίησαν τρομοκρατική επίθεση σε δύο τοποθεσίες στο κέντρο του Λονδίνου. 

Η επίθεση άρχισε όταν ένα λευκό φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στην Γέφυρα του Λονδίνου. Το φορτηγό συνέχισε την πορεία του και σταμάτησε νότια της γέφυρας. Τρεις άντρες βγήκαν από το φορτηγάκι και έτρεξαν προς την Borough Market, όπου επιτέθηκαν με μαχαίρι σε πελάτες εστιατορίων. Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες φώναξαν "Αυτό είναι για τον Αλλάχ". 

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Τρεις ύποπτοι φορώντας γιλέκα που έμοιαζαν να έχουν εκρηκτικά σκοτώθηκαν από την αστυνομία...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: