8.2.18

Ταξίδια, call girls και «δωράκια» σε γιατρούς...



Τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε η Novartis για να δωροδοκεί τους γιατρούς αποκαλύπτουν οι...
καταθέσεις που δόθηκαν στο FBI και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Οι πρακτικές αυτές περιελάμβαναν πολυτελή ταξίδια, ακόμα και call girls. Σύμφωνα με το STAR, αναφέρεται συγκεκριμένο ταξίδι στη Νέα Υόρκη για 50 - 60 γιατρούς, το οποίο κόστισε 5.000 ευρώ για καθέναν από αυτούς.

Στη δικογραφία αναφέρονται και οι εταιρείες που χρησιμοποιούσε που η Novartis ως μεσάζοντες για να διοργανώνει τα ταξίδια αυτά.

Οι «καθαρές ημέρες»

Ένα ακόμη ιδιαίτερο στοιχείο που αναφέρεται στη δικογραφία είναι οι λεγόμενες «καθαρές ημέρες». Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να απαλλάσσεται από ενοχοποιητικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα μία ή δυο ημέρες το χρόνο οι διευθυντές των τμημάτων έστελναν email στους υπαλλήλους προκειμένου να καταστρέφουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Συνολικά στην υπόθεση, υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος περισσότερων από 4.500 γιατρών, οι οποίοι υποτίθεται ότι παίρνουν «δωράκια» από τη Novartis, προκειμένου να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους.

Επτά ονόματα πολιτικών και στα έγγραφα του FBI

Εγγραφο του FBI, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη Novartis, κάνει αναφορά σε επτά από τους δέκα συγκεκριμένους πολιτικούς που κατονομάζονται στην δικογραφία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real FM, πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.


Όπως αναφέρεται, πρόκειται για πληροφορίες, υλικό του FBI, το οποίο, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, είναι για την εφαρμογή του νόμου και για αποδεικτικούς λόγους και τονίζουν ότι είναι μόνο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Στο έγγραφο δεν γίνεται αναφορά σε χρηματισμό ενώ επισημαίνεται ότι αποτελεί πληροφόρηση κι όχι τελικό συμπέρασμα. 

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: