28.2.18

Ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού...

για την απεργία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ στις 2 Μαρτίου...

Ανακοίνωση σχετικά με την εξαγγελθείσα απεργία για την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 από την πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στο...
υπουργείο Πολιτισμού, εξέδωσε το υπουργείο, όπου επισημαίνει:

«α) Όσον αφορά τα αιτήματα που σχετίζονται με θέσεις εργασίας στο υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού, ισχύει η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού, ότι θα εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να μην υπάρχει καμία απώλεια γι' αυτές τις θέσεις.

β) Επίσης, είναι γνωστό ότι ολοκληρώνονται στο αμέσως προσεχές διάστημα οι διαδικασίες, τόσο για την έκδοση της προκήρυξης για 200 μόνιμες θέσεις αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, όσο και η οριστική τακτοποίηση των εργαζομένων με "ένδικα μέσα".

γ) Για το θέμα του Οργανισμού του ΤΑΠ, ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στο δελτίο τύπου της 23 Φεβρουαρίου 2018, με τίτλο «Συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ» στο οποίο αναφέρεται: "Για το θέμα του σχεδίου Οργανισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, υπήρξε ενημέρωση προς την Εκτελεστική Επιτροπή, ότι στην τελική φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου Οργανισμού, θα λάβουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι για πιθανές τελικές παρατηρήσεις".

δ) Σχετικά με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, η συνεχιζόμενη κατάληψη είναι αδικαιολόγητη και πρέπει να διακοπεί άμεσα, ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα το Ταμείο Αλληλοβοήθειας στη νέα φάση λειτουργίας του, προς όφελος των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ, με ταυτόχρονη εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί"...


AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: