28.2.18

Οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση...

Οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση στο τραπέζι με τους θεσμούς...στο τραπέζι με τους θεσμούς...

Για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση, όπως η επιλογή των επιτελικών στελεχών (διοικητικοί και τομεακοί γραμματείς) και...
των προϊσταμένων (προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων), η κινητικότητα και τα ψηφιακά οργανογράμματα, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι των θεσμών εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους προς την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο, και την ικανοποίησή τους για τον ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, καθώς ενημερώθηκαν ότι:

    Η επιλογή των διοικητικών ειδικών και τομεακών γραμματέων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο. Οι συνολικά 69 θέσεις αναμένεται να καλυφθούν εντός χρονοδιαγράμματος. Ο αριθμός των αιτούντων είναι ιδιαίτερα υψηλός, με τον αριθμό των αιτήσεων -σε αρκετές περιπτώσεις- να ξεπερνά τις 100 ανά θέση. Σημειώνεται, ότι οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητο όργανο, το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ), στο οποίο συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- τρεις εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ και ένας εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος.
    Ταυτόχρονα, εξελίσσεται και η διαδικασία επιλογής των γενικών διευθυντών των υπουργείων. Από τους συνολικά 89 έχουν τοποθετηθεί ήδη οι 20, ενώ τον Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των υπολοίπων 69. Και για τις θέσεις των γενικών διευθυντών παρατηρείται πληθώρα αιτήσεων. Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η προκήρυξη των διευθυντών των υπουργείων.
    Σχετικά με την κινητικότητα, αναμένεται το επόμενο διάστημα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να εξετάσει τα αιτήματα των φορέων για τον Β' Κύκλο, ενώ οι πηγές διαβεβαιώνουν ότι το υπουργείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της διαδικασίας.
    Αναφορικά με τα ψηφιακά οργανογράμματα στην εφαρμογή του υπουργείου έχουν αναρτηθεί 90, αριθμός που, όπως εκτιμούν στο υπουργείο, θα αυξηθεί κατά πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: