23.2.18

Τα... κουτσαβάκια του Σαμαρά...

Η πρωτοφανής φραστική επίθεση που δέχτηκαν στο εντευκτήριο της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και Αννα Βαγενά προκάλεσε την...
έντονη αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, καθώς τα τέσσερα άτομα που χρησιμοποίησαν απειλές με εμφυλιοπολεμικό περιεχόμενο ήταν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και έλαβαν άδεια εισόδου στο κτίριο της Βουλής από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως το επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια της επιθετικής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χτες, τέσσερα άτομα επιτέθηκαν φραστικά στην Αννα Βαγενά και όταν ο Δημήτρης Γάκης έσπευσε να υποστηρίξει τη συνάδελφό του, οι τέσσερις προπηλάκισαν και αυτόν λέγοντάς του «θα σας φάμε με κονσερβοκούτια» και «σας θάψαμε μία φορά στον Γράμμο και θα σας ξαναθάψουμε».

Εκλήθη τότε η φρουρά της Βουλής η οποία απομάκρυνε τα τέσσερα άτομα, ενώ πήρε και τα στοιχεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για τους Κωνσταντίνο Τσιμάρα, Φώτη Σιάνη, Γιώργο Λουλουδάκη και Κωνσταντίνο Κόλλια, στελέχη της Ν.Δ. επί προεδρίας Σαμαρά που είχαν καταλάβει κορυφαίες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό.

Ο Δημήτρης Γάκης υποστήριξε χτες πως τα τέσσερα αυτά άτομα οδηγήθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου από τον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Δημήτρη Σταμάτη. «Παρακρατικοί του Αντώνη Σαμαρά, που νομίζουν ότι το κράτος είναι ιδιοκτησία τους και πολώνουν και διχάζουν τον λαό, είναι τα άτομα που προπηλάκισαν εμένα και την Αννα Βαγενά στο εντευκτήριο της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ («Ραδιόφωνο 24/7»). Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, εκτίμησε μάλιστα πως η επίθεση ήταν «το συμπλήρωμα της αντιδημοκρατικής, αλαζονικής και κουτσαβάκικης συμπεριφοράς του κ. Σαμαρά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «πρωτοφανή αθλιότητα για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας» και επισήμανε πως οι τέσσερις χρησιμοποίησαν «εμφυλιοπολεμική ρητορική ως εάν να τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία». Υπενθύμισε την «τραγική ειρωνεία» πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος νωρίτερα είχε ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση «επαναφέρει το φάντασμα του χουντικού Κόλλια» και κατέληξε αναφέροντας:


''Να γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του πως οι απειλές και οι ύβρεις δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και οποιονδήποτε άλλο. Δυστυχώς για αυτόν η εποχή του Κ. Κόλλια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί''...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: