2.2.18

«Μόνο οι εντολοδόχοι είναι αρεστοί στον κ. Βίζερ»...

Με μία ανακοίνωση γεμάτη αιχμές το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη απαντάει στον απερχόμενο πρόεδρο του ESM Τόμας Βίζερ, ο...
οποίος άσκησε κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο Τόμας Βίζερ δήλωσε χθες ότι «Μόνο όμως όταν μια κυβέρνηση ενστερνισθεί τους στόχους ενός προγράμματος, μπορεί να λειτουργήσει και η εφαρμογή του και να εξηγηθεί πειστικά στους πολίτες η αναγκαιότητά του… Αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, με καμιά κυβέρνηση. Τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο».

Παράλληλα, τοποθετήθηκε για την περίοδο Βαρουφάκη επισημαίνοντας ότι «μονολογούσε υπερβολικά και δεν ενδιαφερόταν για διάλογο. Αυτό εξηγείται και από το ότι εξαρχής ακολουθούσε τη στρατηγική να μην καταλήξει σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Κι αυτό με σκοπό την τελευταία στιγμή και χάρη στον πανικό που θα δημιουργούνταν να αποσπάσει πολλά χρήματα χωρίς όρους. Επρόκειτο για μια λανθασμένη τακτική που κόστισε στον ελληνικό λαό πολύ χρήμα, ανάπτυξη και απασχόληση».

Απαντώντας το κίνημα DiEM25 τονίζει ότι τα θετικά λόγια προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Επιβεβαιώνουν «αυτό που λέμε εδώ και καιρό για την κυβέρνηση».

Σημειώνει, όμως, με νόημα ότι «ο κ.Βίζερ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον συνιδρυτή του DiEM25 Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως μονολογούσε στα Eurogroup και δεν έκανε διάλογο. Ας το μεταφράσουμε αυτό στην γλώσσα της αλήθειας: ο κ.Βίζερ μας λέει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ήταν υπάκουος στις προσταγές της τρόικας, να δέχεται σιωπηλός τις μνημονιακές επιταγές και είχε το “θράσος” να αναδεικνύει τα αδιέξοδα αυτών των πολιτικών και να κάνει εποικοδομητικές προτάσεις.  Προφανώς για τον πρώην σκιώδη κυβερνήτη της Ευρωζώνης μόνο οι εντολοδόχοι είναι αρεστοί».

Σήμερα με την «ΕΦ.ΣΥΝ.»



















efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: