2.2.18

Επέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτηση ότι θα χυθεί αίμα...

Ρουβίκωνας για συλλαλητήριο: Μην πατήσετε πόδι στα στέκια μας...

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η ανάρτηση ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Ρουβίκωνα στη...
προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, με την οποία προειδοποιεί ότι κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακης που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό «μπορεί να χυθεί αίμα».

Η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διαβιβάζοντάς του και δημοσιεύματα του Τύπου οπως επισης και ένα βίντεο.

Υπενθυμιζεται ότι το μελος του Ρουβίκωνα στη προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, έγγραφε ότι «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Κατόπιν αυτης της αναρτησης επανηλθε με μια ακόμη στην οποία ανέφερε: «Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εαν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;».

Νέα ανάρτηση-απάντηση

Σε νεότερη ανάρτησή του στα social media το μέλος του Ρουβίκωνα επιτίθεται στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για χυδαία προπαγάνδα και για διαστρέβλωση των όσων έγραψε.

Τονίζει δε ότι στην αντισυγκέντρωση που οργανώνεται την Κυριακή, κόντρα στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό «θα αμυνθώ στον οποιονδήποτε έρθει να μας επιτεθεί».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη:

«Αθλιοι λασπολόγοι η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν πάντα το «επάγγελμα»σας."Δημοσιογράφοι"της πιο χυδαίας προπαγάνδας παπαγαλάκια συμφερόντων και μαφιόζων. Που το είδατε ρε ΑΛΗΤΕΣ ότι καλώ σε αιματοκύλισμα την Κυριακή; Που διαβάσατε ρε κατευθυνόμενες αμοιβάδες ότι απειλώ τον κόσμο που θα κατέβει στο συλλαλητήριο; Όλοι εσείς που κάνετε αβάντα στον κάθε νεοναζί τραμπούκο που με την κάλυψη των ματ θα μπορούσαν να έχουν κάψει κόσμο στην Θεσσαλονίκη; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν χύσει αίμα τόσο καιρό ο Ρουβίκωνας η οι φασίστες; Η δεν έχετε την στοιχειώδη εξυπνάδα και αντίληψη να καταλάβετε τι έγραψα η είστε κοινοί προβοκάτορες. Ποντάρω στο δεύτερο. Εγω πάντως θα ασκήσω το δικαίωμα μου την Κυριακή στο να αμυνθώ στον οποιοδήποτε ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ όπως έκαναν στην Θεσσαλονίκη. Και όσον αφορά όλους αυτούς που απειλούν ένα θα πω. Μετά την Κυριακή υπάρχει η Δευτέρα. Και επειδή είμαι και από την βόρεια Ελλάδα και ξέρω λίγη ιστορία θα πω το εξής στα ανώνυμα φασισταριά που στέλνουν μηνυματάκια. Αν δεν ήταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ θα μιλάγατε όλοι βουλγάρικα τώρα. Δωσίλογοι γερμανοτσολιάδες στις τρύπες σας».

Ανακοίνωση Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο

Με ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας πήρε και επίσημα θέση για το συλλαλητήριο.

Στο μακροσκελές κείμενο σημειώνεται ότι εκείνη την ημέρα τα μέλη της συλλογικότητας θα βρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα προκειμένου να την περιφρουρήσουν από ακροδεξιούς .

«Εμείς ως Ρουβίκωνας επιλέξαμε την Κυριακή 4/2 να υπερασπιστούμε το στέκι Δίστομο και την αντιφασιστική πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα. Ξέρουμε πόσο ενοχλεί τον φασισμό η απώλεια του "κάστρου" που με τόση χαρά του αναγνώριζαν οι καθεστωτικοί παράγοντες, από πολιτικούς ως ΜΜΕ» αναφέρεται χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «η παρουσία εκεί έχει έναν σκοπό: αν οι φασίστες έρθουν θα πολεμήσουμε. Όσο μακριά κι αν χρειαστεί να φτάσουμε. Ούτε κομπάζουμε, ούτε λέμε απειλές στον αέρα. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα κάνουμε τα πάντα»...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: