2.2.18

Αμανατίδης: Μέσα στο Φλεβάρη το σύμφωνο...

...δεν ωφελούν όσοι αποσκοπούν σε μικροκομματικά οφέλη... Δείτε το βίντεο...

Για τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της εξεύρεση λύσης στο «Μακεδονικό» με εθνικά συμφέροντα τρόπο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης στην ΕΡΤ εκφράζοντας παράλληλα την...
αισιοδοξία του ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και στις δύο χώρες το σύμφωνο θα ολοκληρωθεί μέσα στο Φλεβάρη.  
«Δεν πρέπει να υπάρξει κλίμα ανασφάλειας, οι πολίτες πρέπει να διαδηλώσουν ειρηνικά από την άλλη διαπραγματευόμαστε συντεταγμένα και με εθνική ευθύνη επιχειρούμε να λύσουμε ένα θέμα που έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα επί 25 χρόνια» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι είναι εθνικό συμφέρον είναι η λύση των προβλημάτων και δεν πρέπει να κουκουλώνεις τα προβλήματα ώστε να μένουν για τους επόμενους.

 «Μπούμερανγκ θα στραφεί η προσπάθεια να εμφανιστεί σαν αντικυβερνητική η συγκέντρωση διότι άλλες είναι οι ανησυχίες των πολιτών».

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, «οι διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση του θέματος αυτού έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, όταν σε προηγούμενες κυβερνήσεις αρνούνταν να συζητήσουν. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει και με την Αλβανία όπως για παράδειγμα η εκταφή και ο ενταφιασμός των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Αλβανία στα ιστορικά νεκροταφεία. Δεν είναι επιτυχία αυτό;»

«Ασκούμε μια ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική υποστήριξε ο κ. Αμανατίδης τονίζοντας ότι η  προώθηση μιας θετικής ατζέντας μεταξύ των κρατών έχει επιβάλλει τη χώρα μας ως παράγοντα σταθερότητας και της προσδίδει μια αναβαθμισμένη θέση.

«Η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή που εκφράζεται από τον υπουργό Εξωτερικών  και τον Πρωθυπουργό» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για καταστροφολογία και μικροπολιτική, ακόμα και στα εθνικά ζητήματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αμανατίδης είπε: «Δεν ερμηνεύει ο κ. Νίμιτς τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες διατυπώθηκαν με σαφήνεια» προσθέτοντας ότι «στο υπουργείο Εξωτερικών εργαζόμαστε για τη συγγραφή ενός σχεδίου συμφωνίας που θα είναι η βάση συζήτησης των διαπραγματεύσεων». Τέλος εκτίμησε, ότι «η συμφωνία όταν έρθει θα είναι εθνικά χρήσιμη και δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Κατ. Μπρέγιαννη, avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: