1.2.18

''Μην μας κάνεις τον δάσκαλο''...

O Τσαβούσογλου προς τον Μακρόν για την Συρία...

Η Τουρκία θεωρεί «προσβλητικές» τις παρατηρήσεις της Γαλλίας σχετικά με την επιχείρησή της στην περιφέρεια Αφρίν της βόρειας Συρίας, δήλωσε σήμερα ο...
Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως η Γαλλία «δεν μπορεί να κάνει τον δάσκαλο» στη χώρα του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε χθες Τετάρτη την Τουρκία ότι η επιχείρησή της εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για να εισβάλει στη Συρία, λέγοντας ότι θέλει από την Άγκυρα να συντονίσει τη δράση της με τους συμμάχους της.
«Ούτε η Γαλλία ούτε καμιά άλλη χώρα δεν μπορεί να κάνει τον δάσκαλο στην Τουρκία. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος αυτής της επιχείρησης», δήλωσε ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε επίσης «την υποκρισία» ευρωπαϊκών χωρών που, σύμφωνα με τον ίδιο, δηλώνουν σε διμερείς συνομιλίες ότι υποστηρίζουν την Τουρκία και δημόσια αλλάζουν τις δηλώσεις τους.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη ότι οι συριακές ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη πρέπει να επαναληφθούν, προσθέτοντας ότι η συριακή κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να διαπραγματεύεται για να γίνει αυτό, μετά την πραγματοποίηση αυτή την εβδομάδα στο Σότσι, ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, συνάντησης υπό την αιγίδα της Ρωσίας για την ειρήνευση της Συρίας...

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: