1.2.18

Τους γύρισαν την πλάτη...

Μπροστά σε άδεια καθίσματα και με σημαντική καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε τελικά η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο.

Οι πολίτες του νησιού γύρισαν την πλάτη στα...

ρατσιστικά κηρύγματα μίσους του μορφώματος, αφήνοντας τους βουλευτές Γιάννη Λαγό και Γιώργο Επιτήδειο να μιλούν ενώπιον ελάχιστων μελών που έκαναν τον κόπο και έφτασαν μέχρι το ξενοδοχείο Golden Sand στην τουριστική περιοχή του Καρφά, λίγο έξω από την πόλη.

Η προγραμματισμένη για τις πέντε το απόγευμα εκδήλωση, είκοσι λεπτά μετά δεν είχε ξεκινήσει και οι δύο ομιλητές, εμφανώς εκνευρισμένοι, ήταν στον δρόμο έξω από το ξενοδοχείο, ζητώντας από την αστυνομία να απομακρύνει τους περίπου είκοσι αλληλέγγυους που με πανό και συνθήματα διαμαρτύρονταν για την προκλητική παρουσία των απεσταλμένων του κόμματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι με μια αιφνιδιαστική κίνηση δύο ώρες πριν από τη δική τους προγραμματισμένη αντιφασιστική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης είχαν αποκλείσει τον έναν από τους δρόμους που οδηγεί στο ξενοδοχείο και με πανό και τρικάκια που μοίραζαν καλούσαν τον κόσμο να απέχει.

Παράλληλα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδιζαν την προσέγγισή τους στο ξενοδοχείο, που απέχει περί τα 300 μέτρα από εκεί.


Ενταση

 
Ωστόσο το ειρηνικό κλίμα μέχρι εκείνη τη στιγμή στη διαμαρτυρία πήγε να τιναχτεί στον αέρα, όταν ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου, που ήταν παρών, διέταξε το άνοιγμα του δρόμου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση αφού οι αστυνομικοί απώθησαν τον κόσμο στην άκρη του οδοστρώματος.

Ελάχιστα λεπτά μετά οι διαδηλωτές επανήλθαν στη μέση του δρόμου και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των δύο βουλευτών έξω από το ξενοδοχείο επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί δεύτερος γύρος έντασης και αλληλοαπωθήσεων, ενώ απειλήθηκαν και τραυματισμοί.

Οι βουλευτές μετά τα γεγονότα αυτά αποχώρησαν και μπήκαν εκ νέου στην αίθουσα καταγγέλλοντας τη στάση της αστυνομίας και των διαδηλωτών, «που δεν άφησαν να γίνει η εκδήλωση ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Μάλιστα ο Γιάννης Λαγός σε δηλώσεις του έλεγε ότι «θα πρέπει να ανοίξουμε μόνοι μας τον δρόμο».

Τελικά η δική του ομιλία κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, ενώ ελάχιστα λεπτά περισσότερα μίλησε ο έτερος ομιλητής, πάντα μπροστά σε κοινό που, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν ξεπερνούσε τα δέκα άτομα συνυπολογίζοντας και τη συνοδεία τους...

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πλήθος φορέων που έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες να αποκηρύξουν την εκδήλωση προστέθηκαν και οι κάτοικοι του Χαλκειούς, που κράτησαν κλειστό και το φυλάκιο το οποίο έχουν στήσει στον δρόμο προς τη ΒΙΑΛ προκειμένου να αποφύγουν τυχόν επίσκεψη των δύο βουλευτών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την αντιφασιστική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης, όπου έδωσαν το «παρών» περίπου διακόσιοι πολίτες...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: