2.2.18

Η Μακεδονία είναι... ελληνοαμερικανική...

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Σύνταγμα, σύμφωνα με τους οργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής. Στο πλάι του θα έχει τον...
Γιώργο Κασιμάτη και τρεις ιεράρχες, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Θεόδωρο. Αυτή τη φορά στη συνέντευξη των ποικίλων «παμμακεδονικών» υπερατλαντικών οργανώσεων βρέθηκαν εκπρόσωποι από πολλά ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ασφαλώς η επιτυχία της συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη κέντρισε και το δικό τους ενδιαφέρον. Οι οργανωτές είναι πλέον πολυπληθείς και το πάνελ της συνέντευξης ασυνήθιστα μεγάλο. Οχτώ ομιλητές, δύο συντονιστές και μια ανώνυμη κοπέλα με τοπική ενδυμασία για τη διερμηνεία στα αγγλικά.

Το γεγονός ότι η οργανωτική επιτροπή συγκροτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες προκάλεσε κάποιες στιγμές αμηχανίας. Ο συντονιστής, λ.χ., της συνέντευξης, Μιλτιάδης Κοτζαγερίδης, επέμενε να αποκαλεί Γκατζούλα (αντί του ορθού Γκατζούλη ή έστω Gatzoulis) τη «Γενική Συντονίστρια Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου». Και μόλις κάποιος από τους ομιλητές τόλμησε να μιλήσει για «Μακεδονικό Ζήτημα», οι ομοτράπεζοί του τον διέκοψαν εξοργισμένοι: «Δεν υπάρχει Μακεδονικό, μόνο Σκοπιανό...». Εντρομος εκείνος ανακάλεσε αμέσως.

Σε σύγκριση με την πρώτη συνέντευξη (18.1.2018), στην οποία μετείχαν οι βασικοί και του χτεσινού πάνελ (Γκατζούλη-Τάτσιος), οι εισηγήσεις των ομιλητών ήταν αυτή τη φορά προσανατολισμένες αποκλειστικά στον «εσωτερικό εχθρό»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: