2.11.17

Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κολοράντο...

Δύο άνδρες και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς χθες σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Θόρντον της Πολιτείας Κολοράντο των...
δυτικών ΗΠΑ, σύμφωνα με την αστυνομία που δεν έχει προχωρήσει προς το παρόν σε κάποια σύλληψη και δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για τις συνθήκες της επίθεσης.

«Οι ερευνητές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και παίρνουν καταθέσεις από μάρτυρες», ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση της Θόρντον. O Άαρον Στίβενς δήλωσε στο Reuters πως ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ και πλήρωνε σε ένα αυτόματο μηχάνημα, άκουσε πυροβολισμούς και τον ήχο που κάνουν σφαίρες που εξοστρακίζονται.
 

Υπάλληλοι άρχισαν να ουρλιάζουν, όπως και πελάτες. Ο κόσμος άρχισε να βγαίνει εσπευσμένα από το κατάστημα. Έτρεξα κι εγώ, δεν ήθελα να με πυροβολήσει κανένας.

Νωρίτερα, το κάναλι 9NEWS μετέδωσε ότι μια γυναίκα ο γιος της οποίας βρισκόταν μέσα στο σούπερ μάρκετ της είπε πως άκουσε περίπου 30 πυροβολισμούς. Ένας άλλος είπε ότι είδε κάποιον που σκοτώθηκε και άλλους ανθρώπους να τρέχουν μακριά φωνάζοντας.

«Βλέπετε όλα αυτά τα πράγματα στις ειδήσεις και το περάσαμε κι εμείς , είναι τρομακτικό», σημείωσε ο ίδιος για να προσθέσει το εξής: «Ευχαριστώ το Θεό, είμαστε εντάξει και τίποτα δεν συνέβη σε μας».

Πάνω από 33.000 θάνατοι από πυροβόλα όπλα καταγράφονται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτίτες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Τον περασμένο μήνα ένας ένοπλος δολοφόνησε 58 ανθρώπους στο Λας Βέγκας.

Ήταν το χειρότερο μακελειό στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. Ο δράστης, ο Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών, τραυμάτισε στην ίδια επίθεση άλλους περίπου 500 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει...

 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: