15.11.17

Ο σάλος, η διάψευση και η ουσία...

Για fakenews εγκαλεί η Μιράντα Ξαφά την «Εφημερίδα των Συντακτών». Ταυτόχρονα προσφεύγει στην Δικαιοσύνη για το περιεχόμενο του σχετικού ρεπορτάζ, που...
φέρει τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Σαμποτάζ στο Λονδίνο- Η Μιράντα Ξαφά παρουσίασε ζοφερή την εικόνα της οικονομίας μας».

Αναφαίρετο δικαίωμα η καταφυγή στην Δικαιοσύνη. Όμως στην δήλωσή της η κυρία Ξαφά αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στις συγκεκριμένες αιτιάσεις που εμπεριέχονται στο ρεπορτάζ.

Κατόπιν τούτου, εύλογα τα ερωτήματα:

1) Ανέφερε η κυρία Ξαφά-ναι ή όχι- ότι «η Τρίτη αξιολόγηση δεν θα κλείσει»; Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής τόσο οι δανειστές όσο και η ελληνική κυβέρνηση θεωρούν ότι η Τρίτη αξιολόγηση βαίνει καλώς και θα κλείσει.

2) Δήλωσε-ναι ή όχι- ότι «οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση στις αρχές του 2018»; Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ δήλωσε προσφάτως ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

3) Προέβλεψε-ναι ή όχι- ότι ως μελλοντικός πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης «λόγω της δυσχερούς κατάστασης στην οικονομία θα αναγκαστεί να ψηφίσει νέο, τέταρτο μνημόνιο»;

4) Ασφαλώς δικαιούται η κυρία Ξαφά να έχει άποψη και να την εκθέτει. Όμως, αν όντως τα είπε, μιλώντας σε δυνητικούς επενδυτές, αυτά συνιστούν εξ αντικειμένου καθαρό πλήγμα για την ελληνική οικονομία.

5) Επομένως: τα είπε-ναι ή όχι- η πρώην υψηλόβαθμη αξιωματούχος του ΔΝΤ;..

Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: