14.11.17

Και κάτι ακόμη...



... (για την Κεντροαριστερά και την καθημερινότητα)...
Η δεύτερη έφοδος του σημιτισμού για την άλωση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αποτυγχάνει. Οι κ.Καμίνης και Θεοδωράκης ηττήθηκαν κατά κράτος και...

εφεξής ο ρόλος τους περιορίζεται σημαντικά. Ο Καμίνης ήταν αντιμέτωπος με την μετριότητά του και ο Θεοδωράκης με μια καταλυτικά αντίφαση: ως ηγέτης του Ποταμιού ξιφουλκούσε εναντίον του παλιού συστήματος, στο οποίο ένας πυλώνας ήταν το ΠΑΣΟΚ. Όμως η βαθμηδόν φθίση του κόμματός του τον οδήγησε στα ύδατα εκείνων που εγκαλούσε. Μοιραία επιλογή και αναπόφευκτη ήττα.

. Αν οι ψηφοφόροι των δύο «εκσυγχρονιστών» και του Μανιάτη προσέλθουν στις κάλπες την επόμενη Κυριακή, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επικρατήσει η κυρία Γεννηματά. Προβάλλει –και είναι-μεγάλο φαβορί, αλλά οι ηττημένοι σημιτικοί (μαζί με Βενιζέλο κ.α.) θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να ηττηθεί.

. Οι αντιδράσεις εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη-κατόπιν εορτής ,και επομένως ακατανόητες- προϊδεάζουν για περαιτέρω αναταράξεις στον υπό σύστασιν νέο φορέα. Κλειδί οι μετεκλογικές συνεργασίες , που είναι πολύ πιθανό να επιφέρουν διχοστασία και ρήξεις.

. Θετικό στοιχείο η ικανοποιητική συμμετοχή, αλλά η κραυγαλέα απουσία νέων ψηφοφόρων προβληματίζει.

Γιάννης Τριάντης (newpost.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: