17.11.17

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά...


Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί όλοι οι δρόμοι σε Κερατσίνι και Πέραμα στους οποίους παρουσιάστηκαν προβλήματα νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Κανονικά διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στη...
Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα και στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, όπου είχε συσσωρευθεί μεγάλος όγκος νερού, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν κάποια αυτοκίνητα.  Ομαλά διεξάγεται και η λειτουργία των ferry  boat Σαλαμίνα -Πέραμα.

Μετά το τέλος της καταιγίδας και την απάντληση των υδάτων ξεκίνησαν, άμεσα, οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στο οδόστρωμα της περιοχής «Σκλαβενίτη»  (Σχιστό) από συνεργεία της Περιφέρειας. Επιπλέον, όλα τα φερτά υλικά που είχαν παρασυρθεί στους κεντρικούς οδικούς άξονες έχουν απομακρυνθεί από τα συνεργεία των δήμων.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχει θέσει η αντιπεριφέρεια Πειραιά όλες τις υπηρεσίες της και όπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης η εξαίρετη συνεργασία που υπήρχε ανάμεσα στην αντιπεριφέρεια, στους δήμους, στο Λιμενικό, στην τροχαία και στην πυροσβεστική είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από την έντονη βροχόπτωση από το βράδυ της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, έκτακτη σύσκεψη, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Απαγορεύτηκε η στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους, στη Παλαιά Κοκκινιά.

2. Να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, συνιστάται:

Σε όσους διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με το δήμο της περιοχής τους.
Να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές, που γίνεται, συχνά, συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων βρόχινων νερών, όπως στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κόμβο του «Σκλαβενίτη», στη Λεύκα, στο λιμάνι του Περάματος και στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.
Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Π.Ε. Πειραιά θα έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: