2.11.17

Ανθρωποφαγία για μια απλή απονομή χάριτος...

Αντα Ψαρρά

Δεν έχουν τέλος τα ψέματα και οι κατασκευές που καταλήγουν στη συκοφαντία και την ανθρωποφαγία. Χθες έκανε «τον γύρο» των ΜΜΕ η φοβερή είδηση για...

τη χάρη που δόθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε έμπορο ναρκωτικών ο οποίος θέλει να προσληφθεί στο Δημόσιο.

Η είδηση μεταδόθηκε ακαριαία, ενώ χθες το απόγευμα ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε σχετικά:

«Πρώτον, για να γίνει δεκτή αίτηση χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προηγείται γνωμοδότηση του κατηγορήσαντος εισαγγελέα, του υπηρεσιακού εισηγητή, του ειδικού εισηγητή και απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο συγκροτείται από επτά μέλη με πλειοψηφία δικαστικούς λειτουργούς. Ακολουθεί πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο.

»Δεύτερον, η συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση αφορά κατοχή και πώληση ακατέργαστης κάνναβης κατά το έτος 2008 από καταδικασθέντα σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. [...] Συνεπώς, ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής χάριτος συναίνεσαν προς τούτο για την άρση των συνεπειών από την ποινή που του είχε επιβληθεί. Η εσκεμμένη παραπληροφόρηση, η ανθρωποφαγία και η δημιουργία εντυπώσεων μέσω φαιδρών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων πρέπει να λάβει επιτέλους τέλος».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η υπόθεση αφορούσε την καταδίκη με τριετή αναστολή λόγω ελαφρυντικών 23χρονου που εισέπραξε 50 ευρώ από τη διάθεση 130 γραμμαρίων κάνναβης.

Η θετική γνωμοδότηση του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών συγκεκριμένα έλεγε ότι η ποσότητα δεν ήταν σοβαρή, ενώ ήταν η μοναδική αξιόποινη πράξη που έχει τελεστεί από τον 32χρονο πλέον πολίτη.

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος εργάστηκε επανειλημμένα στη ΔΕΗ με συμβάσεις από το 2011 μέχρι το 2016, οπότε και πήρε το πτυχίο από τη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ με βαθμό 19 και διαγωγή κοσμιοτάτη.

Επειδή λοιπόν ο άνθρωπος αυτός πέρασε από ΑΣΕΠ και κυρώθηκε η πρόσληψή του ως αορίστου χρόνου εργαζόμενου στη ΔΕΗ, εισηγείται ο εισαγγελέας και αποφαίνονται θετικά όλοι οι υπόλοιποι να του δοθεί χάρη, να καθαριστεί το μητρώο του και να συνεχίσει τη ζωή του.

Αυτή είναι η ιστορία ενός νέου ανθρώπου που για το καλό της προπαγάνδας μπήκε στο κιάλι των αδηφάγων μίντια...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: