1.11.17

Το «μυστικό χαρτί»...


αστυνομία, Κολωνάκι, επίθεση... που οδήγησε στη σύλληψη του δολοφόνου...
Το μυστικό χαρτί, το οποίο οδήγησε στη διαλεύκανση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποκάλυψε ο...
Αρχηγός της Αστυνομίας. Οι  δράστες της δολοφονικής επίθεσης είχαν κλέψει από το γραφείο του δολοφονηθέντος το κλητήριο θέσπισμα για τον Αριστείδη Φλώρο, τον άνθρωπο που έχει καταδικαστεί διότι είχε παραγγείλει το συμβόλαιο θανάτου για τον δικηγόρο Αντωνόπουλο, από την Κηφισιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, σκοπό είχε μόνο τον εκφοβισμό του, τον οποίο είχαν παραγγείλει μέσα από τη φυλακή (Κορυδαλλός) οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου το 2014, που τότε είχε θεωρηθεί ένοπλη ληστεία και ο Αντωνόπουλου τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε παραγγείλει τη δολοφονία του δικηγόρου το 2014, αντί του ποσού των 100.000 ευρώ. Οι Αλβανοί δράστες της δολοφονικής επίθεσης, θέλοντας να εκβιάσουν τον Φλώρο και να του αποσπάσουν ποσό της τάξης των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ζήτησαν από τον 32χρονο και τον συνεργό του να εκφοβίσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, δικηγόρο του Αριστείδη Φλώρου, με απειλές κατά της ζωής του και κατά της οικογένειάς του, ώστε να πείσει τον Φλώρο να τους δώσει τα χρήματα και αυτοί σε αντάλλαγμα να αλλάξουν την κατάθεσή τους, με την οποία ενοχοποιήθηκε για την απόπειρα κατά του Αντωνόπουλου.

Η αστυνομία γνωρίζοντας ότι οι δράστες είχαν κλέψει το κλητήριο θέσπισμα από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, άρχισαν να παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα των Αλβανών δραστών της επίθεσης στον Αντωνόπουλο και από τις συνομιλίες κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον 32χρονο στον καταυλισμό των Ρομά στην Κόρινθο.

Μάλιστα, το κλητήριο θέσπισμα για τον Αριστείδη Φλώρο εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του 32χρονου στην Καλλιθέα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι στο γραφείο του δολοφονηθέντος βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του 32χρονου δράστη, αλλά και αποτυπώματα άλλων προσώπων.

Όσον αφορά το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η αστυνομία διαπίστωσε ότι είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε και στο επεισόδιο στην Καλλιθέα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, όπου δύο άγνωστοι, σε καβγά για ασήμαντη αφορμή πυροβόλησαν και τραυμάτισαν άλλα δύο άτομα.

Η σφαίρα που σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο είχε βληθεί από το ίδιο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην Καλλιθέα.

Επίσης, ο δολοφόνος του δικηγόρου είναι ο «ψηλός» εκ των δύο δραστών της επίθεσης ενώ ο «κοντός» έχει ήδη διαφύγει στην Αλβανία, από την επομένη της επίθεσης.

Ο 32χρονος συλληφθείς, που έως την ημέρα της σύλληψής του κρυβόταν με την αλβανικής καταγωγής Ρομά φίλη του σε καταυλισμούς, έψαχνε τρόπο να διαφύγει στην Αλβανία.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: