10.11.17

Θεοδωράκης: Να δώσουμε εξουσία σε εκείνους που θέλουν να χτίσουν...

Με μπροστάρηδες τους νέους και ιδιαίτερα εκείνους που «θέλουν να χτίσουν» μία νέα Ελλάδα και να δημιουργήσουν, σκοπεύει να βαδίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σταχυολογώντας τις...
βασικές νόρμες της ιδεολογίας του, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στον νέο πολιτικό σχηματισμό της κεντροαριστεράς, την ηγεσία του οποίου διεκδικεί με αξιώσεις.

Στην κεντρική του ομιλία την Παρασκευή, στο κατάμεστο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, λέγοντας: «Ξεκινώντας το 2014 μαζί με πολλούς από σάς, αυτήν την τρελή περιπέτεια της πολιτικής λέγαμε:

- Λογική και τόλμη, έχει ανάγκη ο τόπος

- Νέα μυαλά στη θέση των σκουριασμένων εγκεφάλων

- Να νικήσουμε αυτούς που κρατούν δεμένη την Ελλάδα στο βαλκανικό της παρελθόν

- Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα!

Αυτά λέγαμε ξεκινώντας το Ποτάμι! Θέλαμε να δώσουμε σε όσους είναι αποκλεισμένοι, πολιτικά και οικονομικά , τη θέση τους, μέσα σε από ένα νέο εθνικό σχέδιο. Να επιτρέψουμε σε όσους δημιουργούν, εφευρίσκουν, καινοτομούν, επιχειρούν να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους. Να δώσουμε εξουσία σε εκείνους που θέλουν να χτίσουν.

Κάναμε πολλά αυτά τα τρία χρόνια, πολλά περισσότερα από όσα πίστεψαν οι άλλοι ότι μπορούμε να κάνουμε. Πολλά περισσότερα από όσα έχει κάνει ποτέ ένα νέο Κίνημα! Αλλά για εμάς… αυτά τα πολλά, ήταν λίγα! Γι’αυτό σήμερα είμαστε εδώ. Γι’αυτό διεκδικούμε την ηγεσία του νέου κόμματος γιατί θέλουμε να κάνουμε περισσότερα. Γιατί ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: