4.6.17

Σε τεχνητό κώμα ένας από τους τραυματίες...


Ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος τραυματίστηκε στη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο, βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.   
Όπως μεταδίδει ο...
Guardian, ο Όλιβερ Ντόουλινγκ από το Christchurch είναι μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στη συνοικία Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου, σύμφωνα με την οικογένειά του. 
Η αδελφή του, Φρέντι, δήλωσε ότι πλέον είναι σε τεχνητό κώμα, αφότου τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στομάχι. Κανένα από τα ζωτικά του όργανα δεν έχει πληγεί, εξήγησε η ίδια. Σημειώνεται ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 48 τραυματίστηκαν από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, το βράδυ του Σαββάτου.   
Μέχρι στιγμής, έχει γίνει επίσης γνωστό πως υπάρχουν Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έκανε λόγο για τέσσερις, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.  
 Νωρίτερα, η γαλλική προεδρία αναφέρθηκε σε δύο γάλλους τραυματίες. «Η Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει βοήθεια», διαβεβαιώνουν τα Ηλύσια στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν «ενισχυθεί», ώστε οι Γάλλοι που βρίσκονται στο Λονδίνο να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. 
  Παράλληλα, ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ ανακοίνωσε πως δύο Αυστραλοί επηρεάστηκαν άμεσα από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. 
   Ένα από τα θύματα έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, επεσήμανε ο Τέρνμπουλ, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση του δεύτερου προσώπου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.
 «Η επίθεση αυτή είναι ένα ακόμη σκληρό παράδειγμα της νέας πραγματικότητας στην οποία ζούμε, της πανταχού παρούσας απειλής των δολοφόνων ισλαμιστών τρομοκρατών, που έχουν σκοπό να βλάψουν τις κοινότητές μας, τον τρόπο ζωής μας και τις ελευθερίες που εκτιμάμε», τόνισε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: