22.6.17

Ένταση και στα Χανιά για τα σκουπίδια...

katalipsi-dimarxio
Υπό κατάληψη ο Δήμος (ΦΩΤΟ)...
Κλειστό είναι από το πρωί το Δημαρχείο Χανίων, όπου συγκεντρώθηκαν συμβασιούχοι και...
εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται για την μη ανανέωση των συμβάσεων τους και ζητούν να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

katalipsi-dimarxio-2
Συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στον Δήμο Χανίων, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο | flashnews
Τα προβλήματα είναι πολλά από αυτή την απεργία καθώς η πόλη πνίγεται στα σκουπίδια, κάτι το οποίο έχει μεγάλο αντίκτυπο την καλοκαιρινή περίοδο καθώς λειτουργούν όλα τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία.

skoupidiaΣωροί τα σκουπίδια στην πόλη των Χανίων | flashnews

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι λείπουν 3 απορριμματοφόρα από το αμαξοστάσιο και συγκεκριμένα δύο μεγάλα απορριμματοφόρα και ένα μικρό. 

Στην καταγγελία προέβησαν το πρωί της Πέμπτης στους δημοσιογράφους, η δικηγόρος των συμβασιούχων καθαριότητας και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη. 

Οι εργαζόμενοι αφήνουν υπονοούμενα για «άνωθεν εντολή» στα κρυφά και μάλιστα κατά την διάρκεια της συνέλευσης τους. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα απορριμματοφόρα πήγαν σε τουριστικές περιοχές της πόλης και σε ξενοδοχεία, προκειμένου να προχωρήσουν σε αποκομιδή των εκεί σκουπιδιών.

Τα ερωτήματα τα οποία δημιουργήθηκαν είναι, κατ' αρχήν, ποιος έδωσε την εντολή και ποιος υπέγραψε το βιβλίο κίνησης, ήταν ένα από τα ερωτήματα που απηύθυναν.

Όπως είπε η κ. Γιαννουλάκη, θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να μην τους φορτώσουν στην πλάτη τους υποθέσεις δολιοφθοράς ενώ έκανε λόγο για απειλές και πιέσεις, από αιρετό της περιοχής της Κισάμου, ο οποίος απείλησε επτά εργαζομένους ότι αν δεν δουλέψουν θα τους απολύσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: