2.6.17

Απόπειρα δολοφονίας...

απερχόμενου υπουργού στην ΠΓΔΜ.
ΒΙΝΤΕΟ...

Υπό κράτηση βρίσκεται ένας εξηντάχρονος, ο οποίος αποπειράθηκε να σκοτώσει χθες τον απερχόμενο υπουργό Υγείας της χώρας, κατά τη...

διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής. Ο 60χρονος θεωρούσε τον πρώην υπουργό υπεύθυνο για τον θάνατο της εγγονής του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ηλικιωμένος προσπάθησε να πυροβολήσει με πιστόλι στο κεφάλι τον απερχόμενο υπουργό Νίκολα Τοντόροφ. Ο Σκοπιανός πολιτικός αντέδρασε και, με τη βοήθεια της φρουράς του, κατάφερε να αφοπλίσει τον επίδοξο δολοφόνο, ο οποίος συνελήφθη.

Ο Τοντόροφ έπιασε το οπλισμένο χέρι του εξηντάχρονου με αποτέλεσμα η σφαίρα να αλλάξει πορεία και στη συνέχεια ο δράστης συνελήφθη από τη φρουρά του.

Ο νέος πρωθυπουργός Ζόραν Ζαεφ καταδίκασε την απόπειρα, ωστόσο το κομμα VMRO του Νίκολα Γκρούεφσκι σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι ο Τοντόροφ είχε στοχοποιηθεί από καιρό από το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης.

Όπως αναφέρουν μέσα της γειτονικής χώρας τα κίνητρα δεν ήταν πολιτικά, αλλά σχετίζονται με μια υπόθεση θανάτου που είχε συγκλονίσει τη χώρα το 2015.

Η δεκαπεντάχρονη εγγονή του δράστη της απόπειρας επρόκειτο, τότε, να χειρουργηθεί στο εξωτερικό με χρήματα που έπρεπε να καταβάλει το υπουργείο Υγείας της χώρας. Λόγω γραφειοκρατίας, όμως, καθυστέρησε η καταβολή των νοσήλειων με αποτέλεσμα η μικρή να πεθάνει προτού μεταβεί στην Τουρκία για την επέμβαση.

Ο θάνατός της προκάλεσε έντονες αντιδράσει στα Σκόπια με του πολίτες να διαδηλώνουν στους δρόμους αξιώνοντας την παραίτηση του Τοντόροφ.

Ο παππούς της δεκαπεντάχρονης, από την πλευρά του, θεώρησε ως υπαίτιο για τον θάνατο της εγγονής τον υπουργό και σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, πήγαινε καθημερινά στον τάφο της μικρής και ορκιζόταν εκδίκηση...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: