5.6.17

Δίνει χρόνο, αλλά όχι χρήμα...


...στο ελληνικό πρόγραμμα η Λαγκάρντ

Το ΔΝΤ προτίθεται να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα να...
δώσει περισσότερο χρόνο στους ευρωπαίους πιστωτές της χώρας προκειμένου να υπάρξει κατάληξη για το χρέος, σημειώνει σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα προέταξε ως πιο πιθανό σενάριο τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς χρηματοδότηση, όσο συνεχίζει, το Ταμείο, να θεωρεί το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο. Μίλησε επίσης για την ανάγκη επέκτασης των ωριμάνσεων, αλλά και αναβολής πληρωμής των τόκων των ελληνικών δανείων, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

«Αν οι πιστωτές δεν είναι στο σημείο να συμφωνούν ή να σέβονται τις υποθέσεις μας, αν χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, μπορούμε αυτό να το αναγνωρίσουμε και να τους δώσουμε αυτό τον χρόνο» δηλώνει χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ.

Στην ίδια συνέντευξη η γενική διευθύντρια του Ταμείου λέει ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να «δανείσει» το όνομά του στον επόμενο γύρο του ελληνικού προγράμματος προσθέτοντας ότι μια πραγματική καταβολή χρημάτων εξακολουθεί να συνδέεται με την αποδοχή της ελάφρυνσης του χρέους...

πηγή protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια: