12.6.17

Σεβαστάκης: Να προσδιοριστούν με ευκρίνεια οι παράμετροι και το προφίλ του χρέους...

Να επιδιωχθεί ένα κείμενο που θα προσδιορίζει με ευκρίνεια τις παραμέτρους και το προφίλ του ελληνικού χρέους, είναι η άποψη του...
βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη, που μίλησε το πρωί στο ΑΝΤ1 ενόψει του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Εκτίμησε ωστόσο ότι «η απόφαση για το χρέος δεν μπορεί να ληφθεί νωρίτερα από τις γερμανικές εκλογές». Εξάλλου, όπως υποστήριξε, η εφαρμογή των μέτρων και των εξειδικεύσεων έχει την προβολή στο μέλλον, όπως άλλωστε προβολή στο μέλλον έχουν και τα μέτρα και αυτός θα είναι επίσης χρόνος διαπραγμάτευσης.

Με δεδομένο ότι «οι εξαρτημένες οικονομίες θα διαπραγματεύονται από τη θέση του αδύνατου», διότι η Ελλάδα έχει αδύνατη οικονομία δομικά, αποτελεί θετική εξέλιξη η διαφοροποίηση της Γαλλίας, είπε.

Η αξιολόγηση θα κλείσει είπε ο κ. Σεβαστάκης ενώ για τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή, σημείωσε, ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει διαπραγμάτευση χωρίς να να χρησιμοποιούνται ως προφάσεις οι όποιες εκκρεμότητες.

Αναφορικά με την ποσοτική χαλάρωση δήλωσε ότι έχει μεγάλη σημασία και σε μεγάλο βαθμό είναι συμβολική. «Η Ευρωζώνη πρέπει να συμπεριφερθεί πλέον προς την ελληνική πλευρά με όρους επιείκειας και όχι τιμωρίας».  Ο κ. Σεβαστάκης εξήγησε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται βήμα, βήμα και ξέρουμε όλοι ότι δεν θα λήξει αύριο. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι παρόλο που «η λύση δεν θα είναι σε μία φάση» «η απόφαση για την ανασυγκρότηση του χρέους πρέπει να ληφθεί» και ορθά εμμένει σε αυτή, η ελληνική κυβέρνηση...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: