1.6.17

Σαχλεπίσαχλα...


Δημήτρης Νανούρης

Βρε, βρε, βρε! Ο Μπουμπούκος άργησε, αλλά ξαναχτύπησε, ασκώντας αιχμηρή αντιπολίτευση με ατράνταχτα επιχειρήματα, μάλιστα, στα καϊνάρια του Μαξίμου. «Μάιο μήνα και...
βρέχει. Η χώρα πάει κατά διαβόλου με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς», διαπίστωσε με τη χαρακτηριστική του ευήθεια. Η στήλη δεν μπορεί να μη σχολιάσει τα φληναφήματα του Αδ-όνειδος. Τα καιρικά φαινόμενα ανήκουν στην αρμοδιότητά μας και οφείλουμε δίχως άλλο να επέμβουμε, όχι τόσο για συμπαράσταση στην πρωτοδεύτερη φορά Αριστερά, που ο μας τροφοδοτεί συχνά με σπαρταριστό υλικό, όσο για να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή των μετέωρων και των μεταμορφώσεών τους.

Ρίχνει με το τουλούμι νερό τέτοια εποχή. Ανέκαθεν. Θυμάμαι ότι κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων σε Γυμνάσιο και Λύκειο, έπειτα από κάθε μάθημα, καίγαμε τα βιβλία στο προαύλιο και κατάβρεχε ο ένας τον άλλο με μένος στις βρύσες. Επρεπε, βέβαια, να μας πάρει απ’ τ’ αυτί ο διευθυντής να μας πάει ντουγρού στον εισαγγελέα ανηλίκων, να μας καθίσουν στο σκαμνί, να μας κλείσουν τριάντα τέρμινα στο αναμορφωτήριο ή να μας δικάσουν εσαεί σε καταναγκαστικά έργα.

Ομως, τους εμπόδιζε η ιδεολογική κυριαρχία των κομμουνιστών και ως εκ τούτου αποθρασυνθήκαμε μεγαλώνοντας και καταφερόμαστε τώρα χύμα και τσουβαλάτα σε λογής λογής εξουσιαστές. Ειδάλλως θα ’χε σωθεί η χώρα. Δεν λησμονώ ποτέ ότι παρόμοιες στιγμές αντικοινωνικής εξαλλοσύνης διακόπτονταν όταν μας μπουγέλωνε ο ουρανός, αφού πολλάκις ξεσπούσαν αιφνίδιες σποραδικές μπόρες που διαρκούσαν σχεδόν ολόκληρο τον Ιούνιο. «Αν κάνει ο Απρίλης δυο νερά κι ο Μάης άλλο ένα, χαρά σ’ εκείνον τον ζευγά που ’χει στη γη σπαρμένα» λέει η σοφή κινέζικη παροιμία.

Χάος επικρατεί δυστυχώς στο τσερβέλο του σαχλεπίσαχλου τηλεπωλητή διδακτικών εγχειριδίων. Επί κουμουνδουριστών πέφτουν ράγδην επώδυνα μέτρα, αλλά αυτά υπαγορεύονται από τους δανειστές και θα ψηφίζονταν, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, με την ίδια ευλάβεια από τους συνοδοιπόρους του Αδ-όνειδος, που διαμαρτυρόταν άλλοτε ότι ο Τόμσεν του κλέβει τη δόξα.

Η λειτουργία του μαθητοδικείου στο Ρέθυμνο έδωσε την ευκαιρία στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. να ξετυλίξει σαν χαλάζι τις δημοκρατικές του ευαισθησίες. Κατακλυσμός προοδευτικότητας. Αντιγράφω από ανάρτησή του στο FB: «Αντί να επιβραβεύσουμε τον πρώτο Διευθυντή Σχολείου που στάθηκε όρθιος απέναντι στην Γενική Ανομία και Ναι βοηθωσε εξαιρετικά τους μαθητές του να καταλαβουν ένα σπουδαίο μαθημα ζωής (ότι η παραβιαση των νόμων έχει συνέπειες) αυτοί “εκτελεσαν” δημοσίως τον Διευθυντή συμφωνώντας πλήρως με τους συνδικαλιστές. [...] Εγώ ονειρεύομαι μία Ελλάδα χωρίς την κουλτούρα της Ανομίας. [...] Μπραβο και στον Διευθυντή και στην Δικαιοσύνη, τα παιδιά αυτά κανένα στίγμα δεν πήραν, πήραν ένα σπουδαίο μάθημα που αν το καταλάβουν θα γίνουν καλύτεροι πολίτες Αύριο.» Τι να πεις;...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: