1.6.17

Η δεοντολογία...


Από τον ΔΟΛ στον ΔΟΜ...

Εδώ και μήνες από τη γάτα του Ψυχάρη μέχρι και τη χθεσινή ημέρα ο χρεοκοπημένος ΔΟΛ συναγωνιζόταν στα ίσα τις επίσημες εφημερίδες της...
δεξιάς και μάλιστα με αρκετή επιπλέον δόση λαϊκισμού («πέτσινα» πρωτοσέλιδα με αποκαλύψεις που εκ των υστέρων διαψεύδονταν, καταστροφολογικοί τίτλοι, ζωγραφισμένες φωτογραφίες, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί κλπ.).

Ακούραστοι πολιτικοί «αρωγοί» των απλήρωτων εργαζόμενων οι συνήθεις πολιτικοί παρουσιαστές του ραδιοφώνου (Α. Γεωργιάδης, Θ. Πάγκαλος και Γ. Ψαριανός) που μαζί με τα στελέχη του ΔΟΛ επιδίδονται στην ακατάσχετη πολεμική εναντίον της σημερινής κυβέρνησης με όλα τα νέα φοβικά κλισέ και τα στερεότυπα της εποχής (π.χ. τα περί «χυδαίας πλέμπας», «περί χτισίματος» καθηγητών στα ΑΕΙ, περί «καθαρμάτων», περί «αδίστακτων σταλινικών» κλπ.) Τις τελευταίες ημέρες χωρίς να εκφράζεται η παραμικρή ανησυχία για τους οφειλόμενους μισθούς των εργαζομένων και τις έστω κουρεμένες αποζημιώσεις, ήταν έκδηλη μόνο η αγωνία για την απίθανη εκείνη περίπτωση που τον ΔΟΛ θα αποκτούσε ο Ιβάν Σαββίδης. 

Βέβαια όλοι εμφανίζονταν απολύτως... ουδέτεροι ως προς το αποτέλεσμα αρκεί ένας οποιοσδήποτε από τους φερόμενους υποψηφίους να είναι υγιής επιχειρηματίας που θα συνεχίσει τη λειτουργία του συγκροτήματος.

Σήμερα συνεχώς από το πρωί στο BHMA FM τα στελέχη του σταθμού -προφανώς εκφράζοντας και τους συναδέλφους τους - καταφέρονται αλύπητα εναντίον του Σαββίδη που θα έπαιρνε το ΔΟΛ και θα τον μετέτρεπε σε φερέφωνο της κυβέρνησης και σε αντίπαλο της ΝΔ. 

Όμως αν ήταν έτσι για ποιο λόγο τις τελευταίες ημέρες όλοι αυτοί οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι δεν εξεγέρθηκαν καταγγέλλοντας τις σκοτεινές επιδιώξεις του συγκεκριμένου υποψήφιου και περίμεναν σιωπηλοί την έκβαση; Ποια είναι τελικά η γκάμα του «ανεξαρτησιόμετρου» στο ΔΟΛ;

Σήμερα ανακουφισμένοι με την τελική έκβαση, καθόλου προβληματισμένοι σε σχέση με το τι θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι και απολύτως πλέον σίγουροι για την μελλοντική πολιτική στάση του ΔΟΜ στέκονται υπομονετικά στη σειρά μαζί με τους πρώην συναδέλφους τους της πειραιώτικης Αλήθειας και των Παραπολιτικών περιμένοντας το ραβδί του Μαρινάκη να αγγίξει και το δικό τους ώμο. 

Πρωί πρωί μάλιστα κλήθηκε σε μία από τις εκπομπές και η «ολυμπιακάρα» Αντώνης Πανούτσος που μοιράστηκε με τους σχολιαστές την καλή εξέλιξη της εξαγοράς...

Α.Ψ. (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: