2.6.17

Έκλεισε την ψαλίδα ο Χατζηνικολάου ανατρέποντας τα προγνωστικά...

Προβάδισμα των ειδήσεων του ΑΝΤ1 το δεύτερο 15νθημερο του Μαΐου...

Μια πολύ σημαντική ανατροπή επιφύλασσε η κούρσα του ανταγωνισμού των δελτίων ειδήσεων το Μάιο που...

ενδέχεται να κρύβει εκπλήξεις για το τι θα γίνει στο μέλλον και αναμφισβήτητα δικαιώνει τον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρά το γεγονός ότι ο νικητής ήταν το δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Και η ανατροπή δεν είναι μόνο ότι το δελτίο του ΑΝΤ1 κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα, αφού από κει που η διαφορά ήταν στις δύο μονάδες υπέρ του ALPHA, τελικά ο μήνας έκλεισε με μία μονάδα διαφορά… Επιπλέον, είναι ότι από τα μέσα Μαΐου και μετά το δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν σταθερά πρώτο στο Δευτέρα – Παρασκευή.

Έτσι, ενώ από την 1η έως τις 15 του μηνός το δελτίο ειδήσεων του ALPHA καθημερινά ήταν πρώτο, από τις 16 έως 31 Μάιου γίνεται ανατροπή και το δελτίο του ΑΝΤ1 περνάει μπροστά και μόνο δυο φορές κατάφερε ο Αντώνης Σρόιτερ να επικρατήσει του Νίκου Χατζηνικολάου!

Επίσης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στα δελτία του ενός ή του άλλου καναλιού που να εξηγεί το φαινόμενο, δηλαδή μετά τα μέσα του μηνός ο Νίκος Χατζηνικολάου να προηγείται στην κούρσα από τον Αντώνη Σρόιτερ… Δεν πέρασε απαρατήρητο, ούτε το γεγονός ότι η απόσταση του ΑΝΤ1 από τον ALPHA το δεύτερο 15νθήμερο ήταν συνήθως τρεις με τέσσερις μονάδες!

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω παρατηρήσεις αφορούν στο σύνολο του κοινού και στα δελτία από Δευτέρα έως Παρασκευή. Διότι στα υπόλοιπα κοινά και στα δελτία του Σαββατοκύριακου η υπεροχή του ALPHA είναι αδιαμφισβήτητη.

Συγκεκριμένα η κατάταξη των δελτίων ειδήσεων στο σύνολο του κοινού για το Μάιο διαμορφώθηκε ως εξής: ALPHA 21,2% (551.000 τηλεθεατές), ΑΝΤ1 20,2% (522.000 τηλεθεατές), ΣΚΑΪ 13,3% (404.000 τηλεθεατές), STAR 11,1% (332.000 τηλεθεατές), ΕΡΤ1 5,8% (221.000 τηλεθεατές).

Για το ίδιο διάστημα στα νεανικά κοινά (15-44) επίσης πρώτος είναι ο ALPHA με 20,8% και ακολουθούν το STAR με 10,8%, ο ΣΚΑΪ με 10,6%, ο ΑΝΤ1 με 9,2% και τέλος η ΕΡΤ1 με 3%.

Αυτά λοιπόν ως προς τα νούμερα, διότι ως προς την ουσία, δηλαδή την αιτία που προκάλεσε το φαινόμενο η απάντηση αναζητείται! Αφού όπως ήδη αναφέρθηκε δεν έχει αλλάξει τίποτα στο περιεχόμενο των δύο δελτίων… Μάλιστα το φαινόμενο εξελίσσεται σε γρίφο αν κληθεί κανείς να απαντήσει επιστρατεύοντας την κοινή λογική – για παράδειγμα, πώς είναι δυνατόν να χάσει το δελτίο ειδήσεων του ALPHA από τον ΑΝΤ1 την ημέρα της έκρηξης στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου; Μιας και κατά κοινή ομολογία η κάλυψη του ALPHA ήταν καλύτερη και πληρέστερη από του ΑΝΤ1 που είχε μια στατική εικόνα από το σημείο της έκρηξης. Κι όμως το δελτίο ειδήσεων του  ANT1 εκείνη την ημέρα σημείωσε 23,8% και του ALPHA 21,2%!...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: