20.6.17

Οικονομική ενίσχυση 468.000 ευρώ στη Λέσβο...

Οικονομική ενίσχυση συνολικής αξίας 468.000 ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με σκοπό τα χρήματα αυτά να...
διατεθούν στην αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστη η Λέσβος μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Με ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζει ότι η οικονομική ενίσχυση ύψους 300.000 ευρώ αφορά αποκλειστικά τα απαραίτητα έργα υποδομής, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα 168.000 ευρώ, αφορούν ενίσχυση στον δήμο Λέσβου για την αντιμετώπιση δαπανών που προέκυψαν από ζημιές στις δομές του νησιού, στο πλαίσιο της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, σε συνέχεια απόφασης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Μη κατοικήσιμα 837 κτίσματα

Στο μεταξύ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία 837 κτίσματα έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα σε σύνολο 1.485 ελέγχων.

Από το σύνολο των αυτοψιών, 1296 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 574 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 722 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτήρια και αποθήκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: