25.9.14

Η "εμπλοκή" Παπούλια, στην παραίτηση του πρέσβη…




Πολλά γράφονται και πολλά λέγονται για την ξαφνική παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο, λίγες ώρες μετά το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.
Ωστόσο, η…
παραίτηση δεν ήταν ξαφνική, καθώς ο Παναγιώτης Ζωγράφος είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή τη κίνηση εδώ και ημέρες και πιο συγκεκριμένα, από την ημέρα που επισκέφθηκε το Βερολίνο ο Κάρολος Παπούλιας.

Τότε, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφερθεί στο ζήτημα της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, όπου το υπό ανέγερση κτίριό της  δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Το χαρακτήρισε «Γεφύρι της Άρτας» και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και να αναληφθεί σοβαρή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως το κτίριο χτίζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του ελληνικού δημοσίου, όπου βρισκόταν προπολεμικά η πρεσβεία. Εκεί αναμένεται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες της ελληνικής αποστολής, η πρεσβεία, το προξενείο, αλλά και η πρεσβευτική κατοικία, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, το κτίριο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012…

πηγη parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: