30.9.14

Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο...


Την άποψη ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κούρεμα του χρέους της, επανέλαβε σήμερα ο επικεφαλής του ΕFSF ESM Κλάους Ρέγκλιγκ μιλώντας σε ...
βιβλιοπαρουσίαση στο ΕΚ στις Βρυξέλλες.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ τοποθετήθηκε επίσημα για τη βιωσιμότητα του χρέους και ξεκαθάρισε ότι οι τρέχουσες αποφάσεις του Εurogroup το έχουν φέρει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ το μόνο που μένει πλέον είναι η χώρα να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, χωρίς υπαναχώρηση, ώστε να δρέψει του καρπούς των μεταρρυθμίσεων σε λίγα χρόνια.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ επανέλαβε ότι η χώρα είναι πρωταθλήτρια μεταρρυθμίσεων ανάμεσα στις χώρες του OECD.

"H Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η διευθέτηση που έχουμε κάνει με τον EFSF για το ελληνικό χρέος στερεί το νόημα από την κλασική ερμηνεία του λόγου χρέους ως προς το ΑΕΠ. Η Ελλάδα επωφελείται από ένα δεκαετές μορατόριουμ πληρωμής τόκων και ωρίμανσης δανείων για πάνω από 10 χρόνια. Ως εκ τούτου έχει όλο το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται για να εξυγιανθεί.

Η Ελλάδα δεν έχει τον κίνδυνο ενός επικρεμώμενου χρέους για τουλάχιστον μια δεκαετία. Επωφελείται από τον φθηνό δανεισμό από τον EFSF και εξοικονομεί άνω των 8,5 δισ. ανά έτος στον προϋπολογισμό της. Η αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα προσωποποιείται στον δανεισμό από τον EFSF".

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: