30.9.14

Η «ζωή» επιστρέφει στο λιμάνι της Αμφίπολης...

ydroplano
Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Αμφίπολης αναμένεται να δώσει εντός του Οκτωβρίου το Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης, «εξαργυρώνοντας» έτσι ένα μέρος από το...
διεθνές ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει η ανασκαφή στον Τύμβο Καστά.
Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κώστας Μελίτος, εταιρείες υδροπλάνων έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον για να εντάξουν στα δρομολόγιά τους το «ξεχασμένο» λιμάνι της πόλης.
«Μας ζήτησαν, με δικά τους έξοδα να κατασκευάσουν, να αδειοδοτήσουν ένα υδατοδρόμιο» δήλωσε ο δήμαρχος Αμφίπολης και εξήγησε ότι «ο δήμος θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω του Λιμενικού Ταμείου και του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δημοσιευτεί, με ανοιχτό διαγωνισμό, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χρήση του λιμένα ως υδατοδρόμιο, ώστε να προσέλθουν όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μελίτο, μία εκ των εταιρειών έχει ήδη στείλει προσφορά εκμετάλλευσης και ένταξης του λιμανιού στα υδατοδρόμια της χώρας. «Ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για μας» τόνισε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «αν όλα πάνε καλά, από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια υδροπλάνων στο λιμάνι της Αμφίπολης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: