30.9.14

Φωτιές και ενταση στο Χαλάνδρι...

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Φωτιές στον καταυλισμό των Ρομά-Κλειστή τώρα η Μεσογείων 
Κλειστή τώρα η Μεσογείων.
Ρούσσος: «Υπάρχει εναλλακτική λύση, αρκεί αυτοί που διοικούν αυτή τη χώρα να γίνουν στοιχειωδώς σοβαροί».
ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ...
Φωτιές σε κάδους έχουν βάλει οι Ρομά του καταυλισμού στο Χαλάνδρι, όπου για σήμερα έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 12 κτισμάτων.
Οι Ρομά, σημειώνεται, μένουν...
στην περιοχή του νομισματοκοπείου από το 1971 και τώρα καλούνται να μετακομίσουν στα Μέγαρα.
Αυτή την ώρα είναι κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων από τους Ρομά, καθώς με τις έως τώρα πληροφορίες, θα προχωρήσει η εισαγγελική παραγγελία που αφορά την κατεδάφιση των κτισμάτων.
Διορία του εισαγγελέα.
ΒΙΝΤΕΟ-Δήμαρχος Χαλανδρίου: Να ανασταλεί η κατεδάφιση
Για την κατάσταση που επικρατεί από χθες στο Χαλάνδρι, λόγω της διαμαρτυρίας των Ρομά, που μένουν στον καταυλισμό της περιοχής, έπειτα από απόφαση για την κατεδάφιση του καταυλισμού και απομάκρυνσή τους από την περιοχή, μίλησε ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, «αρκεί αυτοί που διοικούν αυτή τη χώρα να γίνουν στοιχειωδώς σοβαροί».
«Να λύσουν ένα πρόβλημα 40 ετών με μία στρατηγική η οποία, ταυτόχρονα, θα λύνει το πρόβλημα των Ρομά που ζουν σε άθλιες συνθήκες, των περιοίκων που υφίστανται αυτές τις συνθήκες της άθλιας διαβίωσης των Ρομά και των ιδιοκτητών που δεν μπορούν να τους αποδοθούν οι περιουσίες. Αλλά αυτό προϋποθέτει έναν στρατηγικό σχεδιασμό, ένα εύλογο χρονικό διάστημα, συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αποκεντρωμένης Περιφέρειας και της κυβέρνησης, καθώς και χρηματοδοτικούς πόρους, για να υπάρχει επιτέλους μία σοβαρή λύση», ανέφερε ο δήμαρχος του Χαλανδρίου, προσθέτοντας ότι αντί αυτού επιχειρούνται με αστυνομικές επιχειρήσεις να δοθούν λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα».
Σχολιάζοντας τα γεγονότα που συμβαίνουν από χθες, ο κ. Ρούσσος δήλωσε: «Αυτή είναι η εικόνα ευρωπαϊκής πόλης - 8 χλμ. από την Ομόνοια». «Κάνουμε έκκληση εδώ και μέρες στην κοινή λογική να αναστείλουν αυτή την κατεδάφιση και να μην δημιουργήσουν τέτοιου τύπου κοινωνικό πρόβλημα μέσα στον ιστό της πόλης», επισήμανε.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: