2.5.14

Δεν απέκλεισε νέες απολύσεις, o Μητσοτάκης...



«Δεν υπάρχει χαλάρωση στο κυβερνητικό έργο της κυβέρνησης λόγω των εκλογών»δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου.
Ο...
κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι: «Οι δομές των υπουργείων οι γενικές διευθύνσεις περιορίζονται κατά 30%. Θα τεθεί την επόμενη εβδομάδα στη δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών των δημόσιων οργανισμών»
Πρόταση για μεταρρύθμιση σε συνταγματικό επίπεδο έκανε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών τονίζοντας ότι αν χαθεί η δεδηλωμένη πλειοψηφία της κυβέρνησης η επόμενη κυβέρνηση να συμπληρώνει απλά το χρόνο μέχρι την τετραετία ή την πενταετία. «Είναι βασικό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «να έχει χρόνο μια κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Έτσι θα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές».
Στην περίπτωση που το μήνυμα της κάλπης στις ευρωεκλογές δεν είναι θετικό για την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι : «Οι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές, θα βγουν κάποια συμπεράσματα αλλά δεν πρέπει να γίνεται αναγωγή με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.
Αν τα αποτελέσματα ωστόσο είναι τόσο αρνητικά για την κυβέρνηση, εκτιμώ ότι ανοίξει το θέμα των πρόωρων εκλογών. Πιστεύω όμως ότι δεν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις γιατί εκτιμώ ότι ο μεγάλος ηττημένος την 26η Μαΐου θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».
Για το ενδεχόμενο νέων απολύσεων στο δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Καταφέραμε να συμφωνήσουμε με την τρόικα ότι οι μετακινήσεις υπαλλήλων ή η κινητικότητα θα αποσυνδεθεί με τις απολύσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Το πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσει. Δεν θα υπάρξουν όμως άλλες οριζόντιες μειώσεις μισθών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: