31.5.14

Αστυνομικός συνελήφθη επ' αυτοφώρω να κλέβει!...

Ένας 38χρονος Αστυφύλακας και ο 36χρονος αδελφός συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για κλοπή αντικειμένων από εγκαταστάσεις εταιρείας στην Ελευσίνα. O Αστυφύλακας, που...
υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της κλοπής, κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, της παράβασης της νομοθεσίας για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών, της εκμετάλλευσης εμπιστευμένων πραγμάτων και της παράβαση καθήκοντος, κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Παρασκευής, τα δυο αδέλφια εντοπίστηκαν την ώρα που αποχωρούσαν από εγκαταστάσεις εταιρείας στην Ελευσίνα, με φορτηγό, στο οποίο είχαν φορτώσει αντικείμενα, που είχαν αφαιρέσει λίγο πριν από αποθήκη της εταιρείας.
Πρόκειται για ηλεκτρολογικό πίνακα και δύο μεταλλικές βάσεις φωτισμού, με τον αντίστοιχο ηλεκτρικό μηχανισμό, ενώ στο όχημα βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο κόφτες, σιδηροπρίονο με ξύλινη χειρολαβή, σιδηρολοστός και κουκούλα full face.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι ο Αστυφύλακας, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο και για χρονικό διάστημα περίπου δυο ετών, παρείχε στη συγκεκριμένη εταιρεία υπηρεσίες φύλαξης, κατά παράβαση των καθηκόντων του.
Επιπλέον προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, που παρείχε υπηρεσίες φύλαξης, είχε αφαιρέσει από τους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας, κατ’ εξακολούθηση, μεταλλικά αντικείμενα (scrap) αξίας περίπου 30.000 ευρώ. Στην ίδια εταιρεία εργαζόταν περιστασιακά ως φύλακας και ο 36χρονος αδερφός του, όταν ο Αστυφύλακας εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Κυριακή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: