30.5.14

Υπάρχει κι ένας άλλος λόγος που 'θριάμβευσε' ο Καρατζαφέρης...

Πέρα απ' το ότι ξόδεψε άπειρη ενέργεια σε διαφήμιση...

Ναι, οι απογοητευμένοι Καμμένοι, οι παλιοί νεοδημοκράτες, οι διαφημίσεις του στους δρόμους (πριν κάποιο καιρό είχε ακουστεί πως έρευνα είχε βρει τρύπα στα οικονομικά του ΛΑΟΣ, όχι;), όλα αυτά έπαιξαν ρόλο.

Μην ξεχνάμε όμως και...
το άλλο: Έχει δικό του κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας - Μια 24ωρη μηχανή προπαγάνδας σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί το κανάλι να μην τον βοήθησε στις προηγούμενες εκλογές όπου έμεινε εκτός Βουλής, τον βοήθησε όμως στο μεσοδιάστημα μέχρι τις εκλογές: Να μην τον ξεχάσουμε. Κάνοντας ζάπινγκ αναγκαστικά έπεφτες πάνω του.Είχα την μακρινή ανάμνηση (κι ας έγινε πέρσι) πως υπήρχε παρασκήνιο για το πώς το Τηλεάστυ/ΑΡΤ είχε πάρει την άδεια. Εξάλλου δεν ακούγεται και πολύ λογικό ένα απ' τα ελάχιστα (κάτω από δέκα) κανάλια της χώρας που έχει πανελλαδική εμβέλεια να είναι ενός -εξωκοινοβουλευτικού κιόλας- κόμματος. [Μη ξεχνάμε ότι ο 902 δεν πήρε άδεια, και έκλεισε.]

Πέρσι που ο Καρατζαφέρης πήρε αυτό το μεγάλο δώρο απ' το ΕΣΡ, ακουγόταν ότι μπορεί να επέστρεφε στη ΝΔ. Δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι η ΝΔ επηρέασε το ΕΣΡ ώστε να χαρίσει πανελλαδική συχνότητα στο ΛΑΟΣ, αν είχε πάντως συμβεί θα ήταν μια κλασική περίπτωση του "έβαλε τα χέρια της κι έβγαλε τα μάτια της"...

Να τι είχε γράψει η Ελευθεροτυπία σχετικά με την αδειοδότηση έκπληξη του καναλιού του Καρατζαφέρη:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ 

Πώς το ΑΡΤ έγινε κανάλι εθνικής εμβέλειας 

Σε μια πρωτόγνωρη για τα χρονικά απόφαση οδηγήθηκε χθες το ΕΣΡ, εγείροντας ποικίλα ερωτήματα και για τη νομιμότητα, αλλά και για το υπόβαθρό της.

Συγκεκριμένα, έδωσε στο ΑΡΤ, στο κανάλι δηλαδή του κόμματος ΛΑΟΣ (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ), άδεια μετάδοσης προγράμματος από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με ψηφιακή τεχνολογία. Ετσι, ουσιαστικά το μετατρέπει από κανάλι τοπικής εμβέλειας σε κανάλι εθνικής εμβέλειας.

Το σκεπτικό για αυτή την απόφαση είναι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είχε συμμετάσχει εμπρόθεσμα στη διαδικασία αδειοδότησης στο διαγωνισμό για εθνική εμβέλεια του 1998. Ωστόσο η «πρωτοβουλία» αυτή, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να θεωρηθεί αντισυνταγματική, σίγουρα θα επιφέρει αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς ουσιαστικά αυξάνει τον αριθμό των καναλιών εθνικής εμβέλειας κατά ένα, και μάλιστα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προετοιμάζει την ψηφιακή μετάβαση και αδειοδότηση. Με την απόφαση αυτή του ΕΣΡ, το ΑΡΤ αποκτά τη δυνατότητα να εκπέμψει ψηφιακά, εκτός από τη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, από τους πομπούς που διαθέτει, οι οποίοι ήδη ανέρχονται στους 20.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου, η Εύη Δεμίρη, ο Κώστας Στεφανάκης και ο Αρης Σταθάκης, ενώ κατά της απόφασης τάχθηκαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, ο Ιωάννης Παπακώστας και ο Κώστας Αποστολάς. Ωστόσο η συγκεκριμένη πράξη στην οποία προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή δεν στηρίζεται σε κάποια διάταξη νόμου, αλλά σε ερμηνεία που κάνει το ΕΣΡ στο Νόμο 2644 του 1998, ο οποίος αναφέρει ότι όσοι τοπικοί και περιφερειακοί συμμετείχαν στη διαδικασία αδειοδότησης θεωρούνται νόμιμοι. Συνεπώς, δέχτηκε ότι ο νόμος αυτός ισχύει αναλογικά και για την περίπτωση των σταθμών που αιτήθηκαν άδεια εθνικής εμβέλειας το 1998. Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του ΑΡΤ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μπορεί με αυτό το τέχνασμα να μεταφέρει, χωρίς κόπο, το κανάλι του σε όλη την Ελλάδα, σε μια περίοδο που πολλοί επίδοξοι φορείς και υποψήφιοι καναλάρχες θα «σκότωναν» για μια συχνότητα και δη εθνικής εμβέλειας.

Κι εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Μήπως η συγκεκριμένη άδεια σ' αυτή τη συγκυρία είναι ένα «δώρο» της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, την ώρα που στο παρασκήνιο οργιάζουν οι φήμες περί «επιστροφής του ασώτου» στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, Γιώργος Καρατζαφέρης, ήδη το διέψευσε σε τηλεοπτική εκπομπή;

Μήπως ισχύουν οι φήμες ότι ο πολιτικός-καναλάρχης ενδιαφέρεται να πουλήσει τη συχνότητα του ΑΡΤ - έχοντας μάλιστα ήδη βρει και τον αγοραστή; Αν και σε καιρούς κρίσης, με την άδεια εθνικής εμβέλειας που εξασφάλισε υπερδιπλασιάζει την τιμή, η οποία από εξαψήφια γίνεται αυτομάτως επταψήφια!

Κι ένα flashback από πρόπερσι:

 Απέραντη ντροπή για τον Κύρτσο...

Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: