10.5.14

Eurovision: Οι 9 εμφανίσεις που ξεχωρίζουν...


ΒΙΝΤΕΟ...
 Η ώρα για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2014 εφτασε.  Υπάρχουν όμως στιγμές του μουσικού διαγωνισμού, οι οποίες για διαφορετικούς λόγους θα μείνουν στην ιστορία.
Το...
zappit.gr, τις καταγράφει:

9. FRANCE GALL - "Poupee De Cire, Poupee De Son" (Λουξεμβούργο, 1965)
Τη δεκαετία του 1960, η λέξη "ευρώ" σχεδόν απουσίαζε από τα λεξικά... Η Eurovision όμως ήταν η μεγάλη ευκαιρία για πολλούς καλλιτέχνες να χαράξουν τη δική τους πορεία στη μουσική βιομηχανία. Ένα από τα κλύτερα ίσως τραγούδια που έχουν ακουστεί στο διαγωνισμό είναι το "Poupee de Cire, Poupee de Son" που χάρισε στο Λουξεμβούργο την πρώτη θέση.



8. OLIVIA NEWTON-JOHN - "Long Live Love" (Μεγάλη Βρετανία, 1974)
Μπορεί το 1974 να έμεινε στην ιστορία ως η χρονιά που καθιέρωσε τους ABBA, λίγοι όμως θα θυμούνται πως την ίδια χρονιά, η Olivia Newton-John εκπροσωπώντας τη Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε την 4η θέση και της έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί λίγα χρόνια μετά σε μία μεγάλη σταρ.


7. LORDI - "Hard Rock Hallelujah" (Φιλανδία, 2006)
Τα "φρικιά" της χέβι μέταλ κατάφεραν να αναδειχθούν νικητές το 2006 με ένα ρεκόρ 292 πόντων! Πριν τη μεγάλη βραδιά του τελικού, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι θα μπορέσουν απλά να "διασωθούν". Σίγουρα όμως, ΄πηταν μία εμφάνιση που όμοιά της δεν υπήρξε ποτέ, και δύσκολα θα υπάρξει πάλι στο μέλλον.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: