1.5.14

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα το "da capo" μένει...

Da capo: Το ιστορικό καφέ της πλατείας Κολωνακίου που αποφεύγουν πλέον οι πολιτικοί [εικόνες]Το ιστορικό καφέ της πλατείας Κολωνακίου που αποφεύγουν πλέον οι πολιτικοί (ΦΩΤΟ)...


Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα το "da capo" μένει, θα έλεγε κανείς, παρατηρώντας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, την...
κίνηση στο γνωστό πολιτικο-δημοσιογραφικό στέκι του Κολωνακίου. Ωστόσο, όπως λένε οι γνωρίζοντες, το "θέατρο μπορεί να έμεινε στη θέση του, χάθηκαν, όμως, οι πρωταγωνιστές".

Kαι εννοούν τους πολιτικούς, που σύμφωνα με τον βουλευτή και τακτικό θαμώνα Γεράσιμο Γιακουμάτο, έχουν εξαφανιστεί φοβούμενοι την οργή των πολιτών για τα σκληρά μέτρα. Είναι γνωστές, βέβαια,οι επιθέσεις που δέχθηκαν ορισμένοι από αυτούς στα πρώτα χρόνια του Μνημονίου.

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι οι πελάτες που συρρέουν στην καφετέρια, όχι μόνο για τον γευστικό της καφέ, αλλά και επειδή προσδοκούν μια συνάντηση με τα «ιερά τέρατα» της πολιτικής, που, κατά τον μύθο, σπεύδουν στο «da capo» για να συζητήσουν με τους τηλεαστέρες, τα προβλήματα του κόσμου.

Ο μύθος θέλει την καφετέρια να είναι σημείο πολιτικών ζυμώσεων, εδώ και δεκαετίες. Υπουργοί και βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα άρχιζαν τη μέρα τους με έναν εσπρέσσο και μια πρώτη ανάλυση των εξελίξεων. Κοντά σ' αυτούς και πολλοί επιχειρηματίες.


Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Κώστας Τσαρουχάς, από τους παλαιότερους πελάτες του καταστήματος, μιλάει για μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες που κλείστηκαν εδώ. Στασίδι στο χώρο διεκδίκησαν στη συνέχεια και πολλοί καλλιτέχνες.



Οι καιροί, όμως, άλλαξαν και σήμερα ο χώρος προσφέρεται μόνο για αναμνήσεις, τη συνοδεία μυρωδάτου καφέ, έστω και χωρίς πολιτικές αναλύσεις.




iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: